Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolta halový rekord mladíka Colemana na šesťdesiatke neprekvapil: Čakal som to

Legendárneho šprintéra Usaina Bolta neprekvapilo, že Christian Coleman cez víkend prekonal halový svetový rekord na 60 metrov.

24.01.2018 18:13
Usain Bolt, Christian Coleman Foto: ,
Usain Bolt a Christian Coleman v semifinále stovky na MS 2017 v Londýne.
debata

Hviezdny Jamajčan je skôr zvedavý, ako sa americký šprintér popasuje v lete s poslednými 40 metrami stovky. Na svetovom šampionáte v Londýne bol Coleman v úvode finále najrýchlejší, ale potom ho predstihol krajan Justin Gatlin. Obaja vtedy porazili lúčiaceho sa svetového rekordéra Bolta.

Dvadsaťjedenročný Coleman časom 6,37 o dve stotiny vylepšil rekordný výkon Maurice Greena. „Nie je to úplne prekvapenie. Je to jeden z tých mladíkov, ktorí sú veľmi rýchli na šesťdesiatke. Vôbec nie som v šoku alebo v úžase. Možno trochu tým, že to dokázal už takýto mladý, ale vlastne som to očakával,“ povedal Bolt pre jamajský denník The Gleaner.

Na sezónu pod holým nebom podľa neho potrebuje Coleman ešte zlepšiť záver stometrového šprintu.

„Je to o tom, čo robí jeho tréner. Pamätám si, že som mu na majstrovstvách sveta povedal: 'Si veľmi dobrý na štarte a veľa ľudí má tendenciu pokračovať v zlepšovaní štartu, ale osobne si myslím, že by si sa mal sústrediť na posledných štyridsať metrov '. Tak to snáď jeho tréner vidí, pretože práve tu veľa atlétov stráca,“ vysvetlil osemnásobný olympijský šampión.

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Christian Coleman