Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Šampión, ktorý zachraňuje životy. Ťažkej váhe kraľuje Miocic

Sobotňajší večer UFC (Ultimate Fighting Championship) s poradovým číslom 220 mal skvelé vyvrcholenie. V súboji o kráľa najťažšej hmotnostnej kategórie sa proti sebe postavili dvojnásobný šampión UFC Američan Stipe Miocic a vychádzajúca hviezda divízie Francis Ngannou z Kamerunu.

21.01.2018 11:36
debata (2)
UFC 220 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Stipe Miocic vs. Francis Ngannou.

Pre niekoho možno prekvapujúco triumfoval Miocic, ktorý využil skúsenosti a lepším pohybom zdolal obrovitého Kamerunčana. Tretíkrát za sebou obhájil titul v kráľovskej kategórii, čo sa pred ním v UFC nikomu nepodarilo. „Som najlepšia ťažká váha v histórii, o tom žiadna,“ povedal potomok chorvátskych predkov.

Tridsaťpäťročný Miocic dosiahol jubilejné 20. víťazstvo v elitnej divízii MMA, prehral len dvakrát. Okrem toho, že mláti ľudí za peniaze, stíha aj zachraňovať životy. Už deväť rokov zastáva pozíciu požiarnika a člena záchranárskej služby vo Valley View v Ohiu.

„Milujem, čo robím. Necháva ma to pokojným a vyrovnaným. S kolegami sa rozprávame aj o UFC, áno, ale aj o iných veciach – o živote, o práci, čo budeme mať na obed. Dokonale to filtruje moje sústredenie na zápasy, drží ma to pri zemi. Tu sme si všetci rovní,“ vravel veľký fanúšik miestnych basketbalistov Cavaliers v jednom z rozhovorov pred súbojom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Francis Ngannou #UFC 220 #Stipe Miocic #Daniel Cormier