Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyrovnala najlepší výsledok v kariére. Rajičová skončila na ME šiesta

Francúzski reprezentanti Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron sa po roku opäť stali majstrami Európy v krasokorčuľovaní v tancoch na ľade. Na kontinentálnom šampionáte v Moskve skvelí Francúzi ovládli obe časti súťaže tanečníkov a s prehľadom obhájili titul spred roka z Ostravy.

20.01.2018 16:19 , aktualizované: 21:13
Nicole Rajičová. Foto: ,
Nicole Rajičová na ME v Moskve.
debata

Dvadsaťdvaročná Papadakisová a o rok starší Cizeron sa v tancoch na ME tešili zo zlata po štvrtý raz v sérii a potvrdili konštantne vysokú kvalitu pred blížiacimi sa ZOH v Pjongčangu.

Na druhom a treťom mieste skončili ruské páry v poradí Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviev a Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin, Strieborní Rusi zaostali o 16,03 bodu, bronzoví zaostali takmer o 20 bodov.

Slovenskí reprezentanti Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley po krátkom tanci figurovali na postupovom 17. mieste a rovnakú priečku si udržali aj po voľnom tanci napriek tomu, že v ňom obsadili 16. priečku. Myslivečková a Csölley si celkovo o jedno miesto zhoršili svoj výsledok v porovnaní s Ostravou 2017. Predviedli voľný tanec na hudbu z filmu Cabaret.

„Cítila som sa výborne, je to môj obľúbený tanec. Bola som nervóznejšia ako pred krátkym programom, lebo predsa len týždeň bol dlhý,“ okomentovala voľnú jazdu v mixzóne Lucie Myslivečková. Lukáš Csölley potvrdil: „Zajazdili sme to, čo máme natrénované.“

Slovenskí reprezentanti v tancoch Lucie... Foto: TASR/AP, Pavel Golovkin
Rusko SR Krasokorčuľovanie ME tance Slováci Slovenskí reprezentanti v tancoch Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley počas vystúpenia vo voľných tancoch na ME v krasokorčuľovaní v Moskve.

V technickej známke trochu zaostali najmä pri krokových pasážach.

„V diagonálnej krokovke stačí, ak sme trochu unavení a nie sme precízne spolu a hneď stratíme úroveň,“ vysvetľovala pôvodom Češka Myslivečková. „Pri kruhovej krokovej pasáži sme mali dobrý pocit, ale stačí, ak je technický panel trochu prísnejší,“ pridal názor bratislavský rodák Csölley. Jeho partnerka jazdila s tejpom na ramene: „Rameno trošku otravuje, asi mám veľmi flexibilné väzy a šľachy. Možno to na pohľad nebolo pekné, ale nechceli sme riskovať.“

ME v krasokorčuľovaní

Tance na ľade (krátky tanec + voľný tanec): 1. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 203,16 b., 2. Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviov (Rus.) 187,13, 3. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (Rus.) 184,86, 4. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 180,65, 5. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 177,75, 6. Tiffani Zagorská, Jonathan Guerreiro (Rus.) 168,45,… 17. Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley (SR) 136,51.

Rajičová vyrovnala najlepší výsledok

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová obsadila po sobotňajších voľných jazdách na majstrovstvách Európy v Moskve v súťaži sólistiek 6. miesto. Dvadsaťdvaročná reprezentantka SR vyrovnala najlepší výsledok v kariére, keď rovnako šiesta skončila na minuloročných ME v Ostrave. Jej krajanka Silvia Hugecová absolvovala debut na medzinárodnej scéne, pri ktorom skončila 24.

Novou majsterkou Európy sa stala len 15-ročná Ruska Alina Zagitovová. Tretí titul za sebou unikol domácej Jevgeniji Medvedevovej, dvojnásobná majsterka sveta sa musela uspokojiť so striebrom. Bronz putuje do Talianska zásluhou 5-násobnej bývalej majsterky Európy Caroliny Kostnerovej.

Obe Rusky vo finále išli výborne, skočili sedem čistých trojitých skokov. Medvedevová, ktorú trápili pred šampionátom zdravotné problémy, skončila v KP druhá a vo finále sa jej strata na rivalku a juniorskú majsterku sveta ešte o čosi zväčšila.

Nicole Rajičová na ME v Moskve. Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
Rajičová Nicole Rajičová na ME v Moskve.

Zo Sloveniek ako prvá išla Hugecová, 22. po KP, ktorá jazdila na hudbu od P. I. Čajkovského. Pri kombinácii trojitého rittbergera a dvojitého tulupa sa dotkla rukou ľadu. Ďalšie sólo skoky zvládla, po choreu však pri dvojitom salchowovi dopadla na obe nohy a pri trojitom salchowovi nasledoval pád.

Len 17-ročná majsterka Slovenska sa po jazde prepadla na posledné miesto, keď výrazne zaostala aj za jej osobným rekordom. „Som šťastná, že som tu mohla byť. Zo svojej voľnej jazdy som trošku sklamaná, ale celkovo mám zo svojho účinkovania v Moskve dobrý pocit,“ povedala Hugecová v mixzóne.

Rajičová, ktorá štartovala na ZOH v Soči, a bude aj na februárovej olympiáde v Pjongčangu, si v KP utvorila osobné maximum (61,01). Vo finále išla v poslednej skupine s najväčšími hviezdami. Na rozdiel od KP nemala nahlásenú kombináciu dvoch trojitých skokov. Začala slušnou trojkombináciou dvojitý axel-jednoduchý rittberger-trojitý salchow, pri následnom trojitom flipe bola chybička.

Ďalej zaradila trojitý lutz, peknú kombináciu trojitého rittbergera s dvojitým, v závere však namiesto trojitého tulupu skočila len dvojitého. Rozhodcovia oči neprivreli, až štyri skoky boli podľa nich nedotočené a Rajičovej bodové ohodnotenie o dosť zaostalo za jej osobným rekordom.

V celkovej bilancii ME kraľovali domáci krasokorčuliari s dvoma zlatými, štyrmi striebornými a troma bronzovými medailami. Zo Slovákov obsadili tanečníci Lucie Myslivečková s Lukášom Csölleyom 17. miesto a sólista Michael Neuman nepostúpil do voľných jázd.

ženy – konečné výsledky:

1. Alina Zagitovová 238,24 b., 2. Jevgenija Medvedevová (obe Rus.) 232,86, 3. Carolina Kostnerová (Tal.) 204,25, 4. Maria Sockovová (Rus.) 200,81, 5. Loena Hendrickxová (Belg.) 176,91, 6. Nicole RAJIČOVÁ 171,90,… 24. Silvia HUGECOVÁ (obe SR) 123,45

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová #Lukáš Csölley #Lucie Myslivečková #ME v krasokorčuľovaní 2018