Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čakal od seba viac. Beňuš chce zbierať medaily

Nebola to jeho výstavná sezóna. "Veru nebola," priznal vodný slalomár Matej Beňuš. Je si vedomý, že v roku 2017 mohlo byť dôvodov na radosť ešte viac. Ťažkú hlavu si však z toho nerobí.

10.01.2018 23:04
Matej Beňuš Foto:
Matej Beňuš.
debata

„Uplynulá sezóna bola prvá poolympijská. Čakal som v nej trochu úpadok formy, ale ten neprišiel. Určite som od seba očakával viac. Na majstrovstvách Európy, sveta i vo Svetovom pohári. V ňom som z piatich štartov získal tri medaily, ale nakoniec som v celkovom hodnotení skončil až štvrtý. Čím som starší, tým neúspechy znášam lepšie. Keď som mal 20 rokov, bol som zbrklejší. Na trati i po pretekoch,“ vrátil sa k nedávno skončenému roku.

V ňom odštartoval spoluprácu s novým trénerom Pavlom Ostrovským. V čom je príprava pod jeho taktovkou iná, ako v prípade Beňušovho predošlého kouča Juraja Minčíka?

„V niečom je to podobné, ale sú tam nejaké rozdiely na vode i mimo nej. S Pavlom mávam dynamickejšie tréningy. Trochu sme sa vlani spoznávali a teraz to už pôjde na 100 percent. Absolvoval som sústredenie na Skalke. Nabežkoval som veľa kilometrov počas množstva hodín a do svojej prípravy som tento rok zapojil aj crossfit,“ prezrádza novinky 30-ročný pretekár Športového centra polície.

Aj v nadchádzajúcej sezóne staví na osvedčený harmonogram prípravy. Koncom januára na takmer dva mesiace odletí do Sydney. Spoločnosť mu, už tradične, bude robiť manželka Ivana a synovia Simon a Tobiáš.

„Bez nich by som nešiel, nevydržali by sme bez seba tak dlho. Je super, že tam budú so mnou. Zvykol som si na to. A keď sa niečo náhle udeje, vezmem auto a idem preč,“ zasmial sa dobre naladený Bratislavčan.

Po návrate z Austrálie chce absolvovať viacero medzinárodných renkingových pretekov, aby v máji bez problémov postúpil z národnej reprezentačnej kvalifikácie.

„To bude pre mňa prvý vrchol sezóny. Koncom mája nás potom čakajú ME v Prahe. Absolvujem tiež seriál pretekov Svetového pohára a v septembri sa vrátim do Ria de Janeiro, kde sa uskutočnia majstrovstvá sveta,“ vymenoval Beňuš.

Na olympijský kanál má nádherné spomienky. V lete 2016 tam pod piatimi kruhmi dosiahol najväčší úspech kariéry. Pri svojej olympijskej premiére získal striebro.

„Nad spomienkami nepremýšľam. Naopak, do Ria sa veľmi neteším. Strávime tam veľa času a stále tamojšej krajine nedôverujem. Budem tam však súťažiť s najvyššími ambíciami. Rád by som odtiaľ i zo všetkých ostatných pretekov doniesol domov medailu,“ dodal 30-ročný Beňuš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Beňuš #vodný slalom