Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Športovcami roka sa stali tenisti. Serene na to stačil iba jeden mesiac

Anketu Medzinárodnej asociácie športových novinárov (AIPS) o najlepšieho svetového športovca končiaceho roka ovládli tenisti. Mužskú kategóriu vyhral v hlasovaní 517 novinárov zo 112 krajín Švajčiar Roger Federer, ženskú časť Američanka Serena Williamsová.

31.12.2017 14:08
Federer Serena Williamsová Foto: ,
Roger Federer so Serenou Williamsovou.
debata (6)

Federer zvíťazil v ankete po desiatich rokoch a celkovo štvrtýkrát, čím sa priblížil rekordmanovi Usainovi Boltovi, ktorý má na konte šesť triumfov. Slávny švajčiarsky tenista sa v roku 2017 vrátil na ATP Tour po dlhej zdravotnej pauze a vyhral sedem turnajov vrátane grandslamov Australian Open a Wimbledonu.

Tridsaťšesťročný Federer dostal 928 bodov a výrazne predčil portugalského futbalistu Cristiana Ronalda (788) a jeho argentínskeho rivala Lionela Messiho (530).

Oveľa vyrovnanejšie boli výsledky ženskej ankety, ktorú vyhrala piatykrát v kariére Serena Williamsová o iba 20 bodov pred maďarskou plavkyňou Katinkou Hosszúovou. Tretia v hlasovaní novinárov skončila americká atlétka Allyson Felixová.

Tridsaťšesťročnej Williamsovej stačil k triumfu len mesiac – vďaka triumfu na januárovom Australian Open získala rekordný 23. grandslamový titul a tým jej sezóna skončila, lebo bola tehotná. V septembri priviedla na svet dcéru Alexis Olympiu, ale ešte pred koncom roka sa k tenisu vrátila na exhibícii v Abú Zabí.

Najlepším tímom roka bol zvolený futbalový Real Madrid pred reprezentáciou Nemecka a šampiónmi basketbalovej NBA Golden State Warriors.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Serena Williams #Športovec roka