Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Repčík: Aké to bolo? Strašné, strašné, strašné...

Historický moment bez výraznejšej slovenskej stopy. Prvýkrát v dejinách sa na majstrovstvách Európy v cezpoľnom behu súťažilo v miešanej štafete. Dve ženy a dvaja muži z jedenástich krajín potvrdili, že táto disciplína je vo svete veľmi populárna a jej budúcnosť na atletických podujatiach je vo svetlých farbách. Priniesla zaujímavé súboje, dynamické zmeny v poradí i očakávaný výsledok.

10.12.2017 21:37
Katarína Beľová, Jozef Repčík Foto: ,
Katarína Beľová a Jozef Repčík počas štafety na ME v krose.
debata

Na viac ako šesťkilometrovej trati s viacerými nástrahami si v dramatickom súboji najlepšie počínali reprezentanti Veľkej Británie. V záverečnom finiši predbehli Českú republiku aj Španielsko.

Slovenskí reprezentanti túžili po najlepšej desiatke. Kvarteto Kristína Hegedüsová, Jozef Pelikán, Katarína Beľová a Jozef Repčík na ňu však stratilo viac ako pol druha minúty.

„Bežať vo vetre a sám s dvojminútovou stratou bolo strašné, strašné a ešte raz strašné. Hneď na začiatku a potom na konci boli nejakí slovenskí fanúšikovia. Pousmial som sa nad tým, bolo to od nich veľmi milé. Škoda, že neboli okolo celej trate, bolo by to o niečo jednoduchšie. Povzbudzovali mňa aj Jožka Pelikána a to aj napriek tomu, že sme boli v podstate od začiatku poslední a s veľkou stratou. Najväčším pozitívom dňa bolo, že ľudia prišli v takomto chladnom počasí a pomáhali nám, hoci nám to na trati veľmi nešlo,“ povedal v cieli finišman.

ME v krose v Šamoríne Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Bežkyne na ME v krose v Šamoríne.

Repčík sa síce snažil s výrazným mankom niečo urobiť, ale stratu na desiate Dánsko sa mu nepodarilo zmazať.

„Bežal som sám, nebolo to jednoduché. Fúkal silný vietor a nakoľko som sa nemal za koho schovať, bolo chlad veľmi cítiť. Nikoho som nevidel, nemal som sa koho chytiť. O to náročnejšie to boli preteky. Pri preberaní štafety od Jožka Pelikána sme prehodili pár slov. Povedal som si, že si to chcem užiť, veď šampionát na domácej pôde je u nás skôr rarita. Snažil som sa o to, i keď to nebolo jednoduché,“ doplnil Repčík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Repčík #ME v krose #Jozef Pelikán #Kristína Hegedüsová #Katarína Beľová