Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáková: Zázrak nebol ďaleko

Dlhé minúty oduševneným výkonom držali dvojnásobné svetové šampiónky na uzde. Napokon slovenské florbalistky podľahli Fínkam 2:6.

07.12.2017 22:16
Florbal: Fínsko - Slovensko Foto:
Paulína Hudáková.
debata

„Báli sa nás. To je znamenie, že sa posúvame vpred,“ vravela po štvrťfinálovom stretnutí bratislavských MS strelkyňa úvodného gólu Paulína Hudáková (19). Dnes od 13.00 čaká zverenky Michala Jedličku súboj s Nórskom o 5. až 8. miesto.

Pred začiatkom turnaja ste hovorili, že postúpiť do semifinále by bol zázrak. Čo chýbalo, aby sa stal?

Na zázraky treba veriť. Neboli sme od neho ďaleko. Vo florbale je možné všetko.

Prehra vždy mrzí, ale podľahnúť Fínkam 2:6 nie je až také bolestivé, nie?

Fínky patria medzi špičku a sú jedným z favoritov tohto turnaja. Začali sme naplno a snažili sa vysoké tempo držať až do záverečnej sirény.

Čo rozhodlo?

V tretej tretine sme inkasovali tri góly, dva v krátkom slede. Keď sú Fínky v pohode a vedú, je veľmi náročné to dohnať. Skúšali sme to aj s prázdnou bránkou v šestici. Vypracovali si dve-tri dobré šance, ale ku gólu to neviedlo. Škoda.

V prvej tretine rozhodcovia udelili vašej lavičke až osem trestných minút. Došli vám v závere sily?

Oslabenia nám vzali trochu energie, ale náročné to bolo skôr psychicky. Keď majú Fínky dvojgólový náskok, hrajú výborne. Bojovali sme až do konca. Nechceli sme dať Fínkam postup zadarmo. Nemáme sa za čo hanbiť.

Bol to najlepší slovenský výkon, aký ste zažili?

Určite patril k veľmi dobrým, ale či bol najlepší, to neviem.

Nestáva sa často, že menšie florbalové krajiny dokážu takto potrápiť favorita a prinútiť ho hrať na sto percent. Cítite zadosťučinenie za roky tvrdej driny?

Samozrejme. Mám pocit, že sme v nich vzbudili rešpekt. Báli sa nás. Síce nie toľko ako Švédok či Švajčiarok, ale znamená to, že ideme po správnej ceste. Zlepšujeme sa, je to úžasný pocit. Verím, že o dva roky na šampionáte potrápime aj ostatné veľmoci.

Tlieskalo vám takmer 4-tisíc divákov. Nabudilo vás to?

Ľudia boli skvelí od začiatku až do konca. Hnali nás vpred.

Brankárku Krištofovú vyhlásili za najlepšiu hráčku Slovenska. Právom?

Jednoznačne. Kaja bola skvelá, asi sa výborne vyspala (smiech). Podržala nás a predviedla svoj najlepší výkon na šampionáte.

V piatok vás čakajú v boji o 5. až 8. miesto Nórky. Čo by na ne mohlo platiť?

Musíme rýchlo zregenerovať a zanalyzovať si naše chyby i hru súperiek. Chceme byť aktívne a ísť za víťazstvom i naším cieľom – 5. miestom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Hudáková #slovenské florbalistky #MS vo florbale 2017