Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské florbalistky dve tretiny vzdorovali favoritovi. V tretej im došiel dych

Najlepší výkon v histórii a potlesk v stoji od takmer štyroch tisícok divákov. Na papieri boli slovenské florbalistky proti Fínkam obrovskými outsiderkami. "Keby sme prehrali o 10 gólov, bol by to úspech," vravela pred stretnutím brankárka Karolína Krištofová.

07.12.2017 19:00
florbal, Slovensko Foto: ,
Fínsky gól Niny Rantalovej v zápase proti Slovensku.
debata

Hoci po záverečnej siréne, ktorá posunula favoritky do semifinále po výsledku 6:2, padali na hraciu plochu aj slzy slovenských hráčok, od divákov sa dočkali zaslúženého: Ďakujeme! Prinútiť dvojnásobné majsterky sveta hrať na sto percent, to sa od krajiny, kde je florbal v plienkach, vidí zriedkakedy.

Už od úvodných minút bolo z sveta cítiť, že majú pred elitnou slovenskou formáciou rešpekt. Po viacerých skvelých zákrokoch brankárky Krištofovej i nastrelenej hornej žŕdke elitná domáca päťka potvrdila svoju kvalitu. Paulína Hudáková otvorila skóre po nezištnej prihrávke Ferenčíkovej.

Vinou zbrklých vylúčení a individuálnych chýb však Slovenky o vedenie prišli. Do kabín sa však išlo za vyrovnaného stavu. Cupráková skvele zvládla súboj s poslednou fínskou obrankyňou a aj blafák do bekhendu.

V druhej tretine to bola taktická bitka s prevahou hostiek. Najmä vďaka obetavosti a brankárke strelili Fínky iba jediný gól. Vyrovnať sa neúspešne pokúšali Kristína Hudáková s Luciou Košturiakovou.

Do tretej časti hry vstúpili lepšie favoritky. Svoju útočnú dominanciu dokázali premeniť na dva rozhodujúce presné zásahy. Najmä vďaka gólmanke Fínska sa stav nezmenil. Tromi skvelými zákrokmi nedovolila húževnatým zverenkám Michala Jedličku zdramatizovať zápas. Najbližší duel čaká Slovenky už v piatok. Od 13.00 sa v súboji o 5. až 8. miesto predstavia proti Nórkam.

Fínsko – Slovensko 6:2 (2:2, 1:0, 3:0)
Góly: 10. Rantalová, 16. Sipiläinenová (Rantalová), 24. Saariová (Kauppiová), 48. Alanková (Rantalová), 52. Kauppiová (Kippiläová), 60. Alanková (Kalliová) – 8. P. Hudáková (Ferenčíková), 11. Cupráková (Klapitová)
Vylúčené: 1:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Reichelt a Kostínek (obaja ČR), 3856 divákov
Zostava SR: Krištofová (Hlavatá) – Ďuríková, M. Šponiarová, Trošková, Robová, Kocurová, V. Grossová – Ferenčíková, Košturiaková, P. Hudáková – Cupráková, Šidlová, Klapitová – Boľová, Bobotová, Kvasková – K. Hudáková, Dzurinová, Pintérová

Hlasy (zdroj: RTVS):

Michal Jedlička (tréner SR): „Zápas sa mi hodnotí ťažko, pretože sme neboli ďaleko od splnenia nášho sna. Podali sme výborný výkon, dievčatá na ihrisku nechali všetko. Pocity sú zmiešané, pretože keby sme premenili šance, mohlo to byť iné. Fínky boli lepšie, no my sme dobre bránili a mali sme nebezpečné protiútoky. V tretej tretine nám dochádzali sily, skúšali sme hrať aj bez brankárky a v power-play sme si vypracovali dve stopercentné šance. Všetko je to o skúsenostiach, ktoré dievčatá stále zbierajú.“

Karolína Krištofová (brankárka tímu SR): „Bola som pred zápasom poriadne nervózna, keď sa začalo hrať, spadlo to zo mňa. V prvej tretine som skoro odpadla, také šance mali Fínky. ale užila som si ten zápas. Fínky boli asi nahnevané, že im to spočiatku nevychádzalo. Popravde, myslela som si, že dostanem viac gólov. Do zápasu sme išli s tým, že chceme súperky potrápiť. A aj sa nám to podarilo. Víťazstvo nebolo až tak ďaleko, Fínky na nás asi nezabudnú.“

Lucia Košturiaková (kapitánka tímu SR): „Prežívam zmes pocitov. Keby nám niekto pred zápasom povedal, že vo väčšine zápasu budeme držať krok s Fínkami, boli by sme veľmi rady. Teraz to mrzí, mohli sme ich ešte viac potrápiť. V závere nám chýbali sily, ani nie tak fyzické ako psychické. Robili sme zbytočné chyby, nevedeli sme sa už sústrediť. Celkovo som veľmi rada, aké to tu je pekné na šampionáte u nás doma. Ďakujem všetkým, ktorí sa na tom podieľajú, fanúšikovia boli dnes neskutoční.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské florbalistky #MS vo florbale 2017