Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky pred kľúčovým zápasom: Nemáme čo stratiť, môžeme len prekvapiť

Ich pozícia sa mení. Po štyroch povinných víťazstvách vyzvú dvojnásobné svetové šampiónky. Slovenské florbalistky si vo štvrtok od 17.00 (prenos vysiela RTVS) vo štvrťfinále bratislavských majstrovstiev sveta zmerajú sily s Fínskom.

06.12.2017 17:05
Slovensko, florbal, radosť Foto: ,
Slovenské florbalistky oslavujú postup do štvrťfinále.
debata (1)

„Bude to náročné. Fínky patria k favoritkám na titul,“ vraví strelkyňa víťazného semfinálového gólu (s Nemeckom 7:3) Michaela Šponiarová (23).

Prvú vážnejšiu skúšku na svetovom šampionáte ste zvládli. Ako hodnotíte zápas s Nemeckom?

Museli sme túto prekážku zvládnuť. Náš výkon ma však nijako neteší…

Prečo?

Hrali sme zbrklo, najmä v našej prvej formácii. Mohli sme viac držať loptu, hrať pokojnejšie a presnejšie. Máme kvalitu, ale proti Nemkám sa nám nedarilo ju dostatočne potvrdiť. Aspoň vieme, v čom sa môžeme zlepšiť.

Rýchlo ste strelili úvodný gól, v ôsmej minúte ste viedli už 2:0. Nemali ste pocit, že vám vedenie skôr uškodilo ako pomohlo?

Dá sa na to pozerať z dvoch uhlov – buď vám to pomôže alebo nie. Nám vedenie nesadlo. Navyše, bolo tam Betkino (Alžbeta Ďuríková, pozn.) zranenie, ale dali sme sa dokopy a duel napokon zvládli.

Čo vás v zápase potešilo, čo rozladilo?

Potešili určite niektoré herné situácie, ktoré nám vyšli. Trénovali sme odskoky od súperiek a viaceré sa skončili zdarne. Pozitívom je určite aj výkon brankárky. Chytala vynikajúco, klobúk dole pred ňou. Negatívami sú určite zbrklosť a občasná nervozita, ktorú sme na seba zbytočne vytvárali.

Zápas florbalistiek na MS Nemecko - Slovensko Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Michaela Šponiarová pred bránkou Nemecka.

Čím vám robili Nemky najväčšie problémy?

Nahadzovanými loptami. Niekedy sme ich nedokázali zachytiť a súperky sa to snažili využiť. Pred bránkou boli šikovné.

Narušila niekoľkominútová absencia Ďuríkovej vašu hru v elitnej formácii?

Tréner na to musel zareagovať a trochu pretočil zostavu. Myslím si, že všetky baby to poctivo odpracovali. Popasovali sa s tým veľmi dobre.

Zajtra vás čaká štvrťfinále proti Fínkam. Čo by na ne mohlo platiť?

Stopercentná obrana. Bude to najmä o súbojoch a ako si v nich budeme počínať. Bude dôležité, aby sme vzadu boli kompaktné a správne nabudené. Verím, že prídu nejaké brejky a využijeme to. Bude to veľmi ťažké. Fínky patria k favoritkám na titul a na tomto šampionáte hrajú naozaj dobre.

Proti Nemkám ste boli v úlohe favoritiek, proti Fínkam budete outsiderkami…

Nemáme čo stratiť, môžeme len získať. Ak nie postup ďalej či solídny výsledok tak aspoň cenné skúsenosti do ďalších zápasov. Som veľmi rada, že si zahráme práve s Fínkami. Hrajú rovnaký systém ako my, môžeme sa od nich niečo naučiť.

Tréner Michal Jedlička pred šampionátom tvrdil, že by ste mohli Fínky prekvapiť. Súhlasíte s ním?

Môžeme iba prekvapiť. Fínky sú jednoznačnými favoritkami. Tešíme sa na zápas, chceme si súboj proti takej florbalovej veľmoci užiť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo florbale 2017 #Slovensko - Fínsko #Michaela Šponiarová