Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Povinnosť splnená. Florbalistky zdolali Nemky a čaká ich malé finále

Solídny výkon v ofenzíve, ale aj okná v obrane. Slovenské florbalové reprezentantky zvládli prvú náročnejšiu prekážku na domácom svetovom šampionáte v Bratislave. Vo utorňajšom osemfinálovom dueli zdolali Nemecko presvedčivo 7:3.

05.12.2017 17:58 , aktualizované: 21:57
Florbal, radosť Foto: ,
Radosť slovenských florbalistiek v zápase proti Nemecku.
debata

Bodovo opäť excelovala Paulína Hudáková, ktorá si štyrmi gólovými prihrávkami upevnila líderské postavenie v kanadskom bodovaní majstrovstiev sveta (8 gólov a 14 asistencií).

Zverenkyne Michala Jedličku začali výborne. Súperky zatlačili a v ôsmej minúte viedli 2:0. Rýchle vedenie im ubralo na dôraze a pozornosti, čo Nemky využili na vyrovnanie. Domáce hráčky to prebralo a 4-gólovou sériou si vypracovali rozhodujúci náskok.

Zápas florbalistiek na MS Nemecko - Slovensko Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Michaela Šponiarová pred bránkou Nemecka.

„Čakal som, že to pre nás bude jednoduchšie. Vstúpili sme do duelu veľmi dobre. Vytvárali sme si šance, ale znovu sme nedali v prvej tretine toľko gólov, aby sme zápas odohrali v pokoji. Dostali sme smolný vyrovnávajúci gól na 2:2 pri zranení Ďuríkovej v strede ihriska. Museli sme trochu prekopať zostavu a potom sme definitívne zlomili odpor Nemiek,“ hodnotil duel Jedlička.

Obrankyňa Ďuríková vynechala niekoľko minút zo zápasu kvôli zraneniu kolena. Po drobnom ošetrení, zatejpovaní a rozcvičke znovu naskočila do zápasu a predviedla svoj vysoký štandard. Podľa hlavného trénera by mala pokračovať v turnaji.

„Cítila som trhnutie v kolene, bolo to veľmi bolestivé. Bála som sa, že som na šampionáte dohrala. Našťastie, podarilo sa mi to rozhýbať. Tréner ma chcel šetriť, ale aspoň trochu som sa dostala do hry. Vo štvrtok nás čaká malé finále,“ vysvetlila Ďuríková.

Výborný výkon predviedla aj brankárka Karolína Krištofová. Gólmanka českých Žideníc dokázala uhasiť viaceré nepríjemné situácie, ktoré plynuli z chýb jej spoluhráčok v prechodovej fáze.

Michaela Šponiarová pred nemeckou bránkou. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Michaela Šponiarová Michaela Šponiarová pred nemeckou bránkou.

„Brankárka si zaslúži absolutórium. Bola veľkou oporou, podržala nás,“ chválil ju kouč Jedlička. „Chytalo sa mi veľmi dobre aj keď som v prvej a druhej tretine bola trochu nervózna. Nešlo na mňa veľa striel, čo pre gólmanku nikdy nie je dobré. Urobila som niekoľko rýchlych presunov a podržala mužstvo. Vo štvrťfinále sa určite viac zapotím,“ usmievala sa Krištofová.

Slovenky čaká najbližší duel vo štvrtok o 17.00 (prenos vysiela RTVS). Vo štvrťfinále nastúpia proti favorizovaným Fínkam.

Nemecko – Slovensko 3:7 (1:2, 1:3, 1:2)

  • Góly: 9. Schimanská (Baumgartenová), 26. Neumannová (Baumgartenová), 58. Neumannová (Baumgartenová) – 3. Ferenčíková (P. Hudáková), 8. Košturiaková (P. Hudáková), 27. Košturiaková (Ferenčíková), 36. M. Šponiarová (P. Hudáková), 40. Klapitová (Šidlová), 46. Košturiaková (P. Hudáková), 60. Cupráková (Trošková)
  • Vylúčené: 1:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kirjonen a Sirkka (obaja Fín.), 2031 divákov
  • Zostava SR: Krištofová (Hlavatá) – Ďuríková, M. Šponiarová, Šidlová, Klapitová, Kocúrová, Bobotová – Ferenčíková, Košturiaková, P. Hudáková – K. Hudáková, Trošková, Kvasková – Cupráková, Robová, Dzurinová – Boľová, V. Grossová, Pintérová

    Ďalší program SR – štvrtok 7. 12.:

    štvrťfinále: Fínsko – Slovensko (ZŠ Ondreja Nepelu, 17.00)

    PLAY-OFF O ŠTVRŤFINÁLE (ZŠ Ondreja Nepelu):

    Poľsko – Estónsko 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) – Poľsko postúpilo do štvrťfinále, Estónsko bude hrať o 9. – 12. miesto

    Lotyšsko – Dánsko 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) – Lotyšsko postúpilo do štvrťfinále, Dánsko bude hrať o 9. – 12. miesto

    Nemecko – Slovensko 3:7 (1:2, 1:3, 1:2) – Slovensko postúpilo do štvrťfinále, Nemecko bude hrať o 9. – 12. miesto

    Nórsko – USA 5:4 (2:2, 3:0, 0:2) – Nórsko postúpilo do štvrťfinále, USA budú hrať o 9. – 12. miesto

    SKUPINA O 13. – 16. MIESTO (Hant aréna):

    Japonsko – Austrália 5:4 (1:1, 1:0, 3:3) – Japonsko bude hrať o 13. miesto, Austrália o 15. miesto

    Singapur – Thajsko 5:6 (1:1, 1:2, 3:3) – Thajsko bude hrať o 13. miesto, Singapur o 15. miesto

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské florbalistky #MS vo florbale 2017 #nemecké florbalistky