Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáková: Aj proti Nemkám musíme dominovať

Schuti si zastrieľali a až teraz ich čakajú náročnejšie previerky. Slovenské florbalistky poľahky zvládli úlohu favoritiek a s veľkým prehľadom vyhrali C-skupinu.

05.12.2017 12:00
Florbal Foto: ,
Slovenské florbalistky v utorok nastúpia proti Nemecku.
debata

Vďaka prvému miestu ich v dnešnom osemfinále MS v Bratislave čaká Nemecko (od 16.00, prenos vysiela RTVS). „Tento rok sme s nimi odohrali prípravný duel, vyhrali sme vysoko 13:4. Ak budeme hrať tak ako vtedy, nebude to náročný duel,“ predpovedala na včerajšom tímovom fotení najproduktívnejšia Slovenka Paulína Hudáková (19).

Ste ten typ ženy, ktorý fotografovanie vyhľadáva alebo sa mu skôr vyhýba?

Som hanblivá, nemám takéto mediálne akcie veľmi rada. Bojujem s tým a nie je to pre mňa také jednoduché, ako pre ostatné dievčatá. Snažím sa zaujať skôr na ihrisku ako takto (úsmev).

To sa vám darí. S 18 bodmi (8 gólov a 10 asistencií) ste líderkou produktivity slovenského tímu. Ako sa cítite?

Už som tejto otázke čelila viackrát. Veľmi to nevnímam ani nesledujem. Nezáleží mi na individuálnych bodoch, zaujíma ma výsledok celého družstva. Samozrejme, ak môj gól či prihrávka pomôže tímu, som rada. Produktivita je však niečo, čo ma môže herne posunúť ešte ďalej.

Prvý rok pôsobíte v českom FBC Ostrava. Zdá sa, že ste si odtiaľ priniesli solídnu formu…

Práveže nie… Mala som pred MS smolné obdobie. Nedarilo sa mi tak, ako by som chcela. Verila som však, že sa mi forma vráti. Som rada, že je späť. (úsmev)

Máte za sebou základnú skupinu, ktorou ste prešli tromi vysokými víťazstvami. Ako ju hodnotíte?

Veľmi kladne. Myslím si, že tam nie je veľa negatív, hoci vždy sa nejaké nájdu. Do každého duelu sme nastupovali s tým, že musíme nad ľahším súperom jednoznačne vyhrať. Až teraz nás čakajú dôležité a vyrovnanejšie stretnutia.

Ktoré zo zápasov proti Singapuru (12:2), Estónsku (10:3) a Austrálii (21:1) bolo najnáročnejšie?

Nedá sa povedať, že by niektorý z nich bol ťažký. Bolo to skôr o tom, ako vstúpime do stretnutia my. Najviac problémov nám narobili robustné hráčky Estónska. Navyše, nedokázali sme sa v prvej tretine poriadne chytiť.

Strelili ste 43 gólov a inkasovali iba šesťkrát. V kabíne musí vládnuť skvelá nálada, nie?

Sme výborná partia, vzájomne sa podporujeme a ideme spoločne za naším snom. Máme v kabíne nové hráčky, ktoré hrajú svoj prvý veľký turnaj na medzinárodnom fóre. Aj pre nás, skúsenejšie florbalistky, je to nepoznaná situácia. Snažíme sa užívať si domáci šampionát s našimi divákmi a chceme ich čo najviac potešiť. Boli by sme rady, keby nás v dôležitých súbojoch prišli podporiť v čo najväčšom počte.

Cítite sa v 19 rokoch ako skúsená mazáčka?

Ani nie. (smiech) Snažím sa menej skúseným hráčkam trochu pomôcť. Aj ja sa však stále iba učím. Hrám prvú sezónu v českej extralige, kde získavam ďalšie cenné skúsenosti.

Prvá formácia, ktorej ste členkou, potiahla družstvo do osemfinále. Ako hodnotíte vzájomnú spoluprácu?

Je úžasné si s dievčatami zahrať. Je cítiť, že sa dobre poznáme a vidíme sa. Verím, že nám to takto bude sypať aj naďalej.

Dnes vás čaká súboj proti Nemecku. Čo od neho očakávate?

Tento rok sme s nimi odohrali prípravný duel v Mladej Boleslavi. Vyhrali sme vysoko 13:4. Ak budeme hrať tak ako vtedy, nebude to náročný duel. Neviem však, čo od nich môžeme očakávať, ale to nie je podstatné…

Pretože by ste mali tvrdiť muziku ako v základnej skupine?

Presne tak, musíme dominovať. Teraz už nemáme priestor na chyby. Musíme byť pozorné, nerobiť chyby a tie súperiek gólovo potrestať. Možno príde aj stres, ale to je vo vyraďovacej fáze MS normálne. Ak chceme naplniť náš cieľ, musíme zahodiť takéto starosti za hlavu a sústrediť sa len na našu hru. Pevne verím, že to zvládneme a postúpime do štvrťfinále proti Fínkam.

Aký je najúčinnejší recept na eliminovanie nemeckého odporu?

Pomohol by nám rýchly gól a potom aj odskočenie na 3 či 4 góly. Budeme omnoho koncentrovanejšie a uvoľnenejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Hudáková #MS vo florbale 2017