Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Intrigy v slovenskej kulturistike. Generálny sekretár chystal puč, odvolali ho

Vedenie Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja (SAKFST) odvolalo z funkcie generálneho sekretára Ladislava Meška.

25.11.2017 19:23
Kulturistika a fitness Foto: ,
Súťažiace počas majstrovstiev Slovenska vo fitness, bodyfitness, kulturistike a bikiny žien (ilustračná snímka).
debata

Disciplinárna komisia asociácie zároveň začala voči nemu konanie pre podozrenie zo závažného porušenia stanov SAFKST a dočasne mu zastavila výkon všetkých funkcií v SAFKST.

Podľa informácií zverejnených na webe SAKFST výkonný výbor s okamžitou platnosťou dočasne pozastavil Meškovi členstvo v asociácii.

"Základným dôvodom odvolania bolo neplnenie si povinností generálneho sekretára,“ informoval členskú základňu v obsiahlom vyhlásení prezident SAKFST Boris Mlsna.

"Nesplnil si povinnosť pripraviť potrebné náležitosti na majstrovstvá sveta mužov v Benidorme, do svojho odvolania v polovici novembra nebol schopný spracovať vyúčtovanie výjazdu na májové majstrovstvá Európy v Santa Susanne aj napriek tomu, že tréneri a prezident mu odovzdali všetky podklady. O to isté išlo aj v prípade majstrovstiev sveta mužov a majstrovstiev sveta juniorov a masters. Pán Meško takisto prekročil svoje právomoci a v rozpore so svojimi úlohami generálneho sekretára riešil a prijímal rozhodnutia pri problematike rozhodcov, hoci mu to neprináležalo.“

Podľa Mlsnu odvolaný generálny sekretár venoval svoj pracovný čas aj príprave odvolania vedenia SAKFST.

"Z materiálov, ktoré boli nájdené v mailovej komunikácii za SAFKST posielanej pánom Meškom tretím osobám, sa nachádzajú komentáre znevažujúce činnosť prezidenta a výkonného výboru. Túto činnosť pána Meška hodnotí vedenie asociácie ako v rozpore so stanovami, keď namiesto plnenia si povinností generálneho sekretára venoval svoj čas organizovaniu petície a snahe o odvolanie vedenia SAFKST,“ napísal vo vyhlásení pre členskú základňu prezident SAKFST Boris Mlsna.

debata chyba
Viac na túto tému: #puč #kulturistika #SAKFST