Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viac ako 125 obvinení. Bývalý lekár gymnastiek USA sa priznal k zneužívaniu

Bývalý lekár gymnastickej reprezentácie Spojených štátov amerických Larry Nassar sa v stredu pred súdom priznal, že sexuálne zneužíval sedem svojich mladistvých zverenkýň. Podľa agentúry AP mu hrozí najmenej 25 rokov väzenia. Rozsudok majú vyniesť 12. januára.

22.11.2017 21:46
Larry Nassar Foto: ,
Larry Nassar na súde. Hrozí mu až 25 rokov za mrežami.
debata

Päťdesiatštyriročný Nassar, ktorého z podobných činov obvinilo viac ako 125 žien a dievčat, sa priznal, že sa zneužívania dopúšťal, keď im pomáhal v rehabilitačných cvičeniach u seba doma alebo v ošetrovni.

Povedal, že sa dievčat dotýkal na intímnych miestach, hoci k tomu nebolo liečebné opodstatnenie a robil to bez ich súhlasu.

Nassara, ktorý bol s reprezentáciou USA na štyroch olympiádach, zatkla polícia presne pred rokom. Najprv obvinenia popieral, potom sa ale začali zbierať ďalšie. Aj olympijské víťazky McKayla Maroneyová, Aly Raismanová a Gabby Douglasová uviedli, že ich bývalý tímový lekár sexuálne obťažoval.

Nassar zneužil aj jedno z dievčat mimo prostredia gymnastiky. V decembri ho úrady navyše obvinili z držania detskej pornografie.

debata chyba
Viac na túto tému: #gymnastika #Larry Nassar