Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako za Stalina. Rodčenkova by mali zastreliť, tvrdí ex-šéf ruských olympionikov

Bývalý riaditeľ moskovského antidopingového laboratória Grigorij Rodčenkov, ktorý po vlaňajšom odchode do USA prehovoril o štátom sponzorovanom dopingu v Rusku, by si podľa niekdajšieho šéfa ruských olympionikov Leonida Tjagačova zaslúžil zastreliť.

20.11.2017 08:32
debata (27)
Ruským športovcom hrozí, že sa nezúčastnia na... Foto: SITA/AP, Dmitry Lovetsky
olympijské kruhy Ruským športovcom hrozí, že sa nezúčastnia na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Čestný predseda Ruského olympijského výboru v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Govorit Moskva uviedol, že Rodčenkova by mali postaviť pred popravčiu čatu tak, ako by to urobil Stalin.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) odmietol vyjadrenia 71-ročného funkcionára, ktorý viedol národný olympijský výbor v rokoch 2001 až 2010, komentovať.

Kvôli štátom sponzorovanom dopingu a manipuláciám so vzorkami, na ktoré poukázalo vyšetrovanie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), hrozí Rusom neúčasť na februárových hrách v Pjongčangu.

Svetová antidopingová agentúra (WADA) na štvrtkovom rokovaní v Soule rozhodla, že Ruskej antidopingovej agentúre (RUSADA) zatiaľ nevráti akreditáciu na vykonávanie testov.

Toto rozhodnutie môže negatívne ovplyvniť šance ruských športovcov na účasť na februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu. O prípadných sankciách by mal rozhodnúť Medzinárodný olympijský výbor začiatkom decembra.

Podľa WADA Rusi nesplnili dve kľúčové požiadavky. Prvým je verejne uznať výsledky nezávislej McLarenovej správy o štátom riadenom dopingu v krajine. Druhým zásadným bodom je fakt, že o manipulácii s podozrivými vzorkami počas Hier v Soči v roku 2014 vedelo ruské ministerstvo športu.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #WADA #Rusko na ZOH #Leonid Tjagačov