Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počet účastníkov stúpa. Na ME v krose sa prihlásilo aj Rumunsko

Počet krajín, ktoré plánujú vyslať bežcov na 24. majstrovstvá Európy v krose v Šamoríne, sa už vyšplhal na štyridsiatku. V utorok do zoznamu nečakane pribudlo Rumunsko, hoci do uzávierky predbežnej nominácie neprejavilo o šampionát záujem.

07.11.2017 18:22
Iveta Putalová Foto: ,
Iveta Putalová (vpravo) počas minuloročných majstrovstiev Slovenska v krose.
debata

"Rumunsko prihlásilo 19 bežcov – jedného muža, šesť žien, šesť juniorov a šesť junioriek – s ktorými pricestuje 7 členov realizačného tímu. Prírastok ďalšej krajiny nás teší, no trochu nám to komplikuje situáciu s ubytovaním priamo v športovom komplexe x-bionic® sphere,“ poznamenal generálny sekretár Slovenského atletického zväzu a koordinátor pre šamorínske ME Vladimír Gubrický.

Rekordný počet krajín na krosových ME štartoval na 20. ročníku v Belehrade v roku 2013 – 36. Prihláškou Rumunska s zvýšila šanca, že bude v tomto roku prekonaný. Takisto môže padnúť aj rekord v počte účastníkov.

Podľa predbežných prihlášok – vrátane Rusky Sokolenkovej štartujúcej ako neutrálnej atlétky a rumunských bežcov – by malo v Šamoríne súťažiť 10. decembra až 610 pretekárov. Konečný počet býva približne o 10 percent nižší, no aj tak sa črtá prekonanie doterajšieho maxima 525 vytrvalcov zo šampionátu v Belehrade 2013.

Najpočetnejšiu výpravu avizuje Veľká Británia: do súbojov o medaily nasadí maximálny počet 40 bežcov. Slovenský atletický zväz počíta na ME 2017 v 5 zo 6 individuálnych kategórií s účasťou troch bežcov, u mužov do 23 rokov by mal štartovať len jediný náš zástupca. Miestenku v úvodných kvalifikačných pretekoch v Cabaj-Čápore (29. 10.) si už vybojoval Jozef Urban v kategórii mužov, Ľubomíra Maníková u žien, junior Jakub Kopiar a juniorka Alexandra Zavadská.

debata chyba
Viac na túto tému: #Šamorín #ME v krose #x-bionic® sphere