Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slepo pažraví

Na tatami sa v posledný októbrový víkend podávala slávnostná večera. Luxusná. Taká, akú si môže dovoliť iba boháč.

06.11.2017 09:00
debata (2)
Tal Flicker. Foto: Instagram
Tal Flicker Tal Flicker.

Ten vôbec nešetril. O návštevu sa staral, hýčkal ju ako len najlepšie vedel. Ako správny hostiteľ.

Fajn. Tak je to správne.

Lenže.

Na tom istom bankete sa zúčastnil ešte jeden hosť. Na rozdiel od ostatných, ktorí sa obliekli do svojich obľúbených farieb, prišiel v sivých teplákoch. Lebo musel. Neochutnal ani miestne delitkatesy. Iba suchú večeru.

Nezvaný hosť dostal pocítiť, že na hostine je len obyčajný outsider. A ostatní, aj keď vedeli, že to nie je v poriadku, sklopili zrak. A mľaskali ďalej.

Áno, aj takto to vyzeralo na "hviezdnom“ džudistickom turnaji v Spojených arabských emirátoch. Izraelská výprava zostala tri dni bez svojej vlajky aj tónov Hatikvy.

Trestáme športovcov, lebo v stanovený čas neodovzdali vzorku svojho moču na vopred dohodnutom mieste. Aj tých, ktorí si dovolili prezentovať politický názor – ten sa vraj vo svete športu nenosí.

V poriadku. Tak by to malo byť.

Škoda len, že keď vo vrecku štrngajú mince a pod zadkom buble čierne zlato, zakrývame si oči. Akceptujeme aj takých, ktorí súperovi odmietnu podať ruku, lebo sa vraj narodil na zlom mieste.

Tal Flicker, nech sú už dôvody akékoľvek, nemôže za biedu v Pásme Gazy. Konflikt na Blízkom východe nie je jeho dielom, ani mŕtvi na oboch stranách barikád.

Dlho drel, odopieral si a zaslúžene vyhral. Aby napokon zostal bez odmeny. Neprípustné!

Rusko v priebehu uplynulých rokov prišlo hneď o niekoľko podujatí najvyššieho rangu. V poriadku. Zaslúžilo si to. Organizovaný doping naozaj v športe nemá čo hľadať.

Ale ani nenávisť a ponižovanie.

Alebo zostaneme naveky pažraví?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #džudo #Tal Flicker