Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krvavý Takam sa hneval, diváci bučali. Chceli ho v bezvedomí, smial sa Joshua

Britský boxer Anthony Joshua obhájil titul majstra sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii a udržal si opasky organizácii IBF a WBA. Súboj Joshuu a Carlosa Takama pred 78 000 divákmi na Principality Stadium vo waleskom Cardiffe rozhodca ukončil v desiatom kole a za víťaza určil 28-ročného Brita, ktorý mal technickú prevahu.

29.10.2017 12:04
Anthony Joshua, Carlos Takam Foto: ,
Anthony Joshua (vpravo) oslavuje víťazstvo nad Carlosom Takamom.
debata

Takama Joshuovi húževnato vzdoroval, aj keď krvácal z oboch roztrhnutých obočí a rozhodca ho počítal. Nezlomný Kamerunčan si získal aj priazeň publika.

„Bol to dobrý súboj, kým ho rozhodca nezastavil, takže Takama má môj maximálny rešpekt. Myslím si, že ho ľudia chceli vidieť v bezvedomí na zemi, a presne o to som sa snažil,“ povedal po zápase v ringu s úsmevom Joshua.

„Pred zápasom som mal šortky a topánky biele a teraz sú ružové. Je prácou rozhodcu, aby umožnil boxerovi prežiť deň,“ dodal olympijský víťaz z Londýna 2012 po tom, ako veľká časť divákov dávala najavo svoju nespokojnosť s ukončením zápasu.

Aj keď protestoval proti rozhodnutiu duel predčasne ukončiť, štvrtú prehru v 40. vystúpení v profiringu neodvrátil. „Nechápem, prečo to rozhodca zastavil,“ povedal Takama, ktorého meno fanúšikovia skandovali.

„Mal som na prípravu len dvanásť dní, takže by som chcel odvetu. Anthony je veľký šampión, chcem proti nemu boxovať,“ dodal porazený boxer.

V budúcom roku sa Joshua chystá na zisk ďalších dvoch majstrovských opaskov, aby sa stal jednotným šampiónom. Rád by vyzval ako držiteľa titulu organizácie WBO Josepha Parkera a šampióna WBC Deontaya Wildera.

„Na rok 2018 sa pozerám s optimizmom, pretože sa mi v ňom otvárajú skvelé možnosti. Chcem oba opasky, či už bude prvý Wilder, alebo Parker,“ povedal očakávaný vládca ťažkej váhy Joshua.

debata chyba