Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľom ťažkej váhy zostal Joshua. Takamovu snahu ukončil rozhodca

Britský boxer Anthony Joshua obhájil titul profesionálneho majstra sveta ťažkej váhy organizácie IBF. Súboj s Carlosom Takamom v Cardiffe ukončil rozhodca v desiatom kole a Joshua tak vyhral pred limitom aj dvadsiaty súboj v kariére.

29.10.2017 00:50
Anthony Joshua, Carlos Takam Foto: ,
Pravý hák Anthonyho Joshuu v súboji proti Carlosovi Takamovi tesne predtým, ako ho ukončil rozhodca.
debata

Dvadsaťosemročný Joshua získal majstrovské opasky organizácií IBF, WBA aj menej významnej IBO v apríli po víťazstve k.o. nad Vladimirom Kličkom. Dlhoročný vládca ťažkej váhy z Ukrajiny neskôr ukončil kariéru.

Britský šampión sa v sobotu mal pôvodne stretnúť s Bulharom Kubratom Pulevom, lenže ten sa pred necelými dvoma týždňami zranil. Kamerunčan s francúzskym pasom tak mal na prípravu len 12 dní.

Menšie komplikácie pre Joshuu prišli v druhom kole, keď ho Takam zasiahol hlavou do nosa, z ktorého začal krvácať. Tridsaťšesťročný Kamerunčan mal zase od štvrtého kola roztrhnuté pravé obočie chvíľu na to ho rozhodca počítal. Netrvalo dlho a Joshua mu roztrhol aj druhé obočie.

Napriek tomu statočne odolával ranám a pred 78 000 divákmi sa držal aj fyzicky, hoci prevaha domáceho favorita bola zrejmá. V siedmom kole zasa Joshua po jednom z inkasovaných úderov neveriacky krútil hlavou a snažil sa svojmu súperovi niečo vysvetliť. „Musel som sa udržať v pohode,“ vysvetlil neskôr Joshua.

V desiatom kole rozhodca duel ukončil. Vyvolal tým nespokojné reakcie medzi divákmi, ktorí pískali a bučali. So stanoviskom nesúhlasil ani Kamerunčan, ktorý chcel v dueli chcel pokračovať. „Neviem, prečo rozhodca zastavil súboj,“ vravel.

„Myslím si, že ľudia chceli vidieť môjho súpera v bezvedomí ležať na zemi. Moje šortky a topánky boli na začiatku biele a teraz sú ružové. Je úlohou rozhodcu udržať bojovníka pri živote aj v nasledujúci deň,“ uviedol Joshua po svojom triumfe.

Boxerský súboj Joshua vs. Takam Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Anthony Joshua prichádza na súboj s Carlosom...

Očakáva sa, že najbližšie v roku 2018 sa populárny Brit stretne v ringu buď so šampiónom WBO Josephom Parkerom alebo WBC Deontayom Wilderom.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Anthony Joshua #Carlos Takam