Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na šamorínskych ME v krose sa predstaví aj slovenská miešaná štafeta

Slovensko bude mať napokon zastúpenie v súťaži miešaných štafiet na 4 x 1,5 km na blížiacich sa 24. majstrovstvách Európy v krose v Šamoríne.

18.10.2017 09:55
beh, atletika Foto:
Ilustračné foto.
debata

O obsadení disciplíny, ktorá sa premiérovo objaví v programe tohto šampionátu, rozhodla sekcia behov Slovenského atletického zväzu (SAZ) na sobotňajšom zasadnutí v Banskej Bystrici. Informuje o tom internetová stránka SAZ www.atletikasvk.sk.

„Tréneri reprezentantov sa zhodli, že je v záujme reprezentácie, aby na ME štartovala aj štafeta. U mužov sa javí situácia jasná, nastúpiť by mali Jozef Repčík a Jozef Pelikán. Zostáva nám ešte vyriešiť rébus v prípade žien. Všetci zúčastnení tréneri sa jednohlasne zhodli, že najlepšie riešenie bude interná kvalifikácia 26. novembra v Banskej Bystrici. Uskutoční sa trochu atypickým spôsobom. Bežať by sa malo intervalovým spôsobom štartu, aby sa predišlo taktizovaniu a aby naozaj každá pretekárka ukázala, čo je v nej, a ako dokáže bežať sama, keďže musíme počítať s tým, že na ME to nebude klasická tisícpäťstovka, kde sa beží v balíku a taktizuje sa,“ citoval web SAZ šéftrénera Martina Pupiša.

Na ME 2017 v krose v Šamoríne neobsadí SR súťaž družstiev iba v kategórii mužov do 23 rokov, v ostatných piatich tímových súťažiach bude mať svoje zastúpenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Šamorín #ME v krose #x-bionic® sphere