Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beňuš nechal v Pau najdôležitejšiu medailu. Teší sa na ďalšiu sezónu aj Čunovo

Z majstrovstiev sveta sa vrátil s dvoma cennými kovmi. Aj napriek tomu bolo na jeho tvári badať značné sklamanie.

03.10.2017 16:52
Matej Beňuš Foto: ,
Matej Beňuš získal na MS v Pau dve medaily, ale vo svojej najsilnejšej disciplíne sa do finále neprebojoval.
debata

Aj Matej Beňuš prispel k vydarenému účinkovaniu slovenských vodných slalomárov na svetovom šampionáte v Pau. Slováci na ňom potvrdili, že patria k svetovej elite na divokej vode. Rodák z Bratislavy síce rozšíril svoju medailovú zbierku o striebro vo vodnom zjazde a zlato v hliadkach 3×C1, ale náladu mu to nezlepšilo.

„Hodnotenie šampionátu je negatívnejšie, ako som dúfal. V mojej hlavnej kategórii som sa nedostal do finále. Dalo by sa povedať, že mám zmiešané pocity. Na jednej strane som neuspel, na druhej mám dva cenné kovy. Do Pau som šiel po medailu v invididuálnych pretekoch singlkanoe a to mi nevyšlo. Z troch šancí na cenný kov som dvakrát uspel. Tú najdôležitejšiu medailu som tam nechal. Hlavný cieľ som nesplnil,“ povedal Beňuš po návrate z Francúzska.

Dvadsaťdeväťročný kanoista doplatil na záverečnú trojkombináciu bránok, ktorá ho v tesnom semifinále stála miesto v elitnej desiatke. Uspeli v nej strieborný Alexander Slafkovský i bronzový Michal Martikán.

„V záverečných troch bránkach sa mi zmenila voda. Nebolo to ideálne. Na víťaza semifinále som mal stratu menej ako tri sekundy. Niekedy sa s takým mankom dostanete na pódium, teraz som skončil až trinásty. Bolo to tesné. Som smutný, lebo som sa v Pau cítil fantasticky a sedela mi aj trať. Veľmi ma mrzí, že to nevyšlo,“ povzdychol si Beňuš.

Aj napriek tomu si počas poslednej septembrovej soboty užil atmosféru finále. Absenciu vo svojej najsilnejšej disciplíne nahradilo skvelé vystúpenie v šprinte. S minimálnou stratou na víťaza obsadil druhú priečku.

„Veril som si na medailu. Viem, že som rýchly. Bola tu technicky náročnejšia trať s pravotočivou zákrutou, čo bola pre mňa ako praváka trochu nevýhoda. Nevedel som, čo môžem čakať. Jazda sa mi vydarila. Hoci ma od zlata delilo iba 18 stotín, som veľmi spokojný. Celkovo bola prvá poolympijská sezóna dobrá. Už teraz sa teším na ďalšiu,“ vravel už trošku veselším hlasom.

Beňuš si pochvaľoval ťah Medzinárodnej kanoistickej federácie spojiť majstrovstvá sveta vo vodnom slalome i zjazde do jedného veľkého podujatia. Podľa najnovších informácií sa bude toto riešenie opakovať každé dva roky.

„Atmosféra v Pau bola fantastická. Organizátori to zvládli skvele. Pripravili výborné podujatie. Spojili program, po konci slalomu išiel hneď zjazd a ľudia zostali na tribúnach. Formát spojeného šampionátu sa osvedčil, v roku 2021 ho bude hostiť Čunovo. Veľmi sa na to teším,“ dodal Beňuš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Beňuš #vodný slalom #MS vo vodnom slalome