Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovského alchýmia: Formu ladím na deň D

Príprava na šampionát? Najskôr tri dni v posteli, potom na divokej vode. Alexander Slafkovský si síce predstavoval ladenie pred vrcholom sezóny trochu inak, ale z komplikácií si ťažkú hlavu nerobí.

22.09.2017 22:34
Alexander Slafkovský Foto: ,
Alexander Slafkovský.
debata

„Možno to bol signál od tela, ktoré chcelo pauzu. Ono vie, čo chce. Už sa cítim dobre, hrdlo je vyliečené,“ vraví Slafkovský.

Spoločne s ďalšími Slovákmi sa už niekoľko dní pripravuje v Pau – dejisku svetového šampionátu vo vodnom slalome a vodnom zjazde. Ten štartuje už v sobotu a potrvá až do prvej októbrovej nedele, vysielať ho bude RTVS.

Slováci patria v takmer všetkých kategóriách medzi medailových favoritov. Veľké nádeje vkladajú experti do olympijských šampiónov v deblkanoe Ladislava a Petra Škantárovcov či kajakárov Jakuba Grigara a Janu Dukátovú.

„Francúzi majú najvyšší rozpočet na MS v histórii. Dúfam, že ho využijú a pripravia ich vo veľkom štýle. Bude spojený aj so zjazdom. Želám si, aby bolo na tribúnach veľa divákov. Verím, že šampionát bude úspešný aj pre Slovensko a donesieme domov nejaké medaily,“ nádejá sa Slafkovský.

Kategóriou s najsilnejším slovenským zložením je C1. Legendárny Michal Martikán, strieborný z Ria Matej Beňuš, európsky šampión Slafkovský. Všetci traja môžu pomýšľať na najvyššie méty.

„Chcem ukázať, čo vo mne je a predviesť jazdu ako na tohtoročných ME. Teraz to bude iný kanál, iné preteky. Dám do toho maximum. Po dojazde uvidím, na čo to stačilo. Verím, že všetci budeme mať dôvod na radosť a ukážeme sa aj v hliadkach,“ vysvetľuje 34-ročný pretekár.

Vo veľmi príťažlivom singlekanoe bude čeliť tvrdej konkurencii. Slafkovský chce preniknúť do najlepšej finálovej desiatky, kde sa podľa jeho slov môže udiať čokoľvek.

„Myslím si, že moja forma ide hore. Vygradovať ju však na deň D, to je hotová alchýmia. Keby to niekto vedel stopercentne odhadnúť, bol by najlepším športovcom či trénerom na planéte. Titul majstra sveta je veľká vec. Nie je však koniec všetkým dňom. Nebolo by katastrofou, keby mi to nevyšlo a bol z toho iný cenný kov. Treba však ísť postupne a najskôr sa dostať do finále. Tam je to vždy len hop alebo trop,“ dodáva Slafkovský.

Splní si usmievavý Lipták veľký sen?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Slafkovský