Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia na ME. Slováci šokovali obhajcov titulu

Dramatické stretnutia odohrali slovenské reprezentačné výbery v úvodných vystúpeniach na 34. majstrovstvách Európy v stolnom tenise družstiev v Luxemburgu (13. - 17. 9. 2017). Muži SR šokovali obhajcov titulu spred dvoch rokov. Zverenci trénera Jaromíra Truksu zdolali v stredajšom stretnutí 1. kola B-skupiny elitnej Championship Division Rakúšanov 3:2, keď predviedli obrat z 0:2. O body slovenského tímu sa postarali všetci traja hráči - Wang Jang, Peter Šereda a Ľubomír Pištej.

13.09.2017 21:25
debata (1)
Peter Šereda (vzadu vľavo) a Ľubomír Pištej... Foto: SITA, Ján Slovák
Stolný tenis Peter Šereda (vzadu vľavo) a Ľubomír Pištej (vzadu vpravo) získali rozhodujúce body.

Slovákov nepribrzdili ani dve päťsetové prehry v prvých dvoch dvojhrách. Najskôr Pištej takto podľahol Danielovi Habesohnovi a potom aj Peter Šereda, ktorý proti Robertovi Gardosovi nevyužil vedenie 2:0 na sety.

Obrat odštartoval Wang Jang, keď si v ďalšom vyrovnanom dueli poradil so Stefanom Fegerlom (3:2). Potom už dominovali za stolom slovenskí hráči. Šereda nepustil Habesohnovi a Pištej Gardosovi ani set a prekvapenie bolo na svete.

Slovenskí stolní tenisti sa priblížili k postupu do štvrťfinále ME. Ďalší krok k tomu potrebujú urobiť vo štvrtok proti Slovincom (10.00 h) alebo Portugalčanom (19.00).

Ženy Slovenska na rozdiel od mužov smútili, keďže v 1. kole E-skupiny Challenge Division (druhá najvyššia) podľahli Švajčiarkam 2:3, hoci priebežne vyhrávali 2:1. Eva Jurková síce bola na úvod bez šance proti Rahel Aschandenovej (0:3), ale Lucia Truksová otočila vývoj duelu s Rachel Moretovou z 0:2 na 3:2.

Družstvo SR poslala do vedenia Tatiana Kukuľková, keď zdolala Celine Reustovú (3:1). Víťazstvo mohla spečatiť Jurková, ale v päťsetovom súboji nestačila na Moretovú. Truksová potom zaváhala s Aschandenovou (1:3), čo definitívne rozhodlo o švajčiarskom triumfe. Slovenky nastúpia vo štvrtok proti Litovčankám (10.00 h) a Fínkam (19.00).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME v stolnom tenise #slovenská reprezentácia stolných tenistov