Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rossi si na tréningu zlomil nohu, má za sebou operáciu

Hviezdny taliansky cestný motocyklista Valentino Rossi si vo štvrtok na tréningu zlomil pravú nohu. Medzičasom už aj absolvoval operáciu v nemocnici Riuniti v Ancone a vyhlásil, že sa plánuje vrátiť tak rýchlo, ako to len bude možné: "Zákrok bol bez komplikácií a keď som sa ráno prebral, cítil som sa dobre."

01.09.2017 14:26
Valentino Rossi Foto: ,
Valentino Rossi.
debata

Chirurg Raffaele Pascarella skonštatoval, že pacientov stav je perfektný: „Valentino je na tom dobre a to je podľa mňa najdôležitejšie pre nás aj jeho fanúšikov.“ Rossi dostal spevňujúcu skrutku na lepšie hojenie dvoch poškodených kostí.

Tím Yamaha v tlačovej správe uviedol, že Rossi mal nehodu v teréne neďaleko Urbina na východe Apeninského polostrova. „Hovoril som s ním a Valentino nebol príliš optimistický. Je to katastrofa,“ povedal pre agentúru Ansa jazdcov otec Graziano.

Tridsaťosemročný Rossi junior v nedeľu bol v britskom Silverstone tretí pri svojom jubilejnom 300. štarte v kráľovskej kubatúre. V ostatných troch sezónach vždy skončil na druhej priečke v šampionáte. Dovedna 9-násobný majster sveta Rossi teraz figuruje na štvrtej pozícii v priebežnom celkovom hodnotení seriálu v najprestížnejšej triede MotoGP, za vedúcim krajanom Andreom Doviziosom zaostáva o 26 bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Valentino Rossi