Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Houston, máme problém! Športové hviezdy pomáhajú obetiam hurikánu

Americký štát Texas počas uplynulých dní zasiahol ničivý hurikán Harvey. Hurikán a následné povodne, ktoré zasiahli najmä Houston, neprežilo 31 ľudí. Tisícky ľudí prišli o domovy, o úspory, o všetok majetok.

31.08.2017 16:16
J.J. Watt Foto: ,
Fond JJ-a Watta na pomoc obetiam hurikánu Harvey vyzbieral už 8,5 milióna dolárov.
debata (19)

Texasania, obzvlášť obyvatelia Houstonu, sú veľkí športoví fanúšikovia. V Houstone majú basketbalistov v NBA (Houston Rockets), bejzbalistov v MLB (Houston Astros), ale najväčšej popularite sa tešia hráči amerického futbalu v NFL Houston Texans.

A práve ich najväčšia hviezda, elitný obranca JJ Watt rozbehol nadačný fond pre obete hurikánu a ten narástol do nebývalých rozmerov. Watt prišiel s prvotnou myšlienkou založiť fond a sám ako prvý venoval 100 000 dolárov.

Svoju aktivitu propagoval na sociálnych sieťach a behom niekoľkých dní sa zapojili tisícky ľudí a biznisov. Do stredy sa vyzbieralo 8 500 000 dolárov. Watt bol z toho nadšený: „Je to neskutočné. Najkrajšie na tom je, že vidíte tú silu, keď sa dajú ľudia dohromady. Aj pre toto je Amerika krásna – keď sa niekto trápi a potrebuje pomôcť, ľudia výzvu vypočujú.“

Pridal sa aj majiteľ Rockets Leslie Alexander, šéf basketbalistov venoval na pomoc obetiam štyri milióny dolárov.

Obe veľké letiská v Houstone sú od stredy znovu v prevádzke, pomaly sa obnovuje autobusová a železničná doprava a mesto znovu začalo zabezpečovať odvoz odpadu.

Federálna agentúra pre riešenie krízových situácií (FEMA) nasadila ťažké nákladné vrtuľníky, aby dopravili jedlo a vodu k ľuďom, ktorých nebolo možné evakuovať.

Harvey najprv v podobe hurikánu a potom tropickej búrky priniesol na niektorých miestach vyše 120 centimetrov zrážok, zasiahol 50 okresov na juhu a v centre štátu Texas, teda oblasti s 300 mestami a mestečkami a 11 miliónmi obyvateľov.

Teraz sa v podobe tlakovej níže presúva cez Louisianu ďalej na sever a na východ.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Houston Rockets #hurikán Harvey #Houston Texans