Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

McGregor vydržal 10 kôl. Potom ho Mayweather zasypal tvrdými údermi

V ostro sledovanom boxerskom súboji medzi Floydom Mayweatherom a Conorom McGregorom zvíťazil v 10. kole technickým K.O. americký pästiar Mayweather.

27.08.2017 06:58 , aktualizované: 08:30
Floyd Mayweather, Conor McGregor Foto: ,
Súboj Floyda Mayweathera a Conora McGregora.
debata (17)
Súboj Mayweather vs. McGregor v obrazoch Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Floyd Mayweather po zápase proti Conorovi...

AKTUALIZUJEME

Prekvapenie sa napokon nekonalo. Americký boxer Floyd Mayweather zvíťazil v prestížnom súboji nad šampiónom miešaných bojových umení Conorom McGregorom technickým knokautom v 10. kole.

Už deviate kolo „prežil“ len tak-tak a v desiatom kole po zjavnej prevahe súpera už poriadne dezorientovaného McGregora zachránil rozhodca Robert Byrd verdiktom o technickom k. o. McGregor síce sprvu namietal, že chce v zápase pokračovať, ale neskôr uznal veľkosť šampióna, proti ktorému boxoval.

Oficiálne štatistiky tvrdia, že zo strany Mayweathera našlo cieľ 170 z 320 úderov, zatiaľ čo jeho snaživý súper minul oveľa častejšie, protivníka trafil 111-krát zo 430 pokusov.

„Floyd bol trpezlivý, počkal si na svoju príležitosť. Ja som sa snažil, ale nebolo pre mňa jednoduché prispôsobiť sa pravidlám boxu. Zatiaľ nechávam otvorené, či sa ešte vrátim do profiringu,“ uviedol Conor McGregor.

„Ponúkli sme divákom, čo chceli. Bol to ťažší zápas ako sa pôvodne čakalo a Conor bol náročnejší súper ako sa predpokladalo. Môj plán bol počkať si na správny moment, chcel som, aby sa súper vyšťavil v prvých kolách a snažil som sa zachytil čo najviac jeho úderov. Som poctený ziskom 50. víťazstva. Nedosiahol by som ich bez fanúšikov a všetkých svojich podporovateľov. Patrí im veľká vďaka,“ skonštatoval Mayweather.

Ten dosiahol jubilejné 50. víťazstvo v profiringu, na konte má nula prehier. Odpútal sa tak od legendárneho Rockyho Marciana a v historických tabuľkách teraz figuruje ako jediný pästiar, ktorých vyhral všetkých päťdesiat duelov v kariére.

Špičkový boxer si na účet pripísal viac ako 400 miliónov dolárov. Zle neobišiel ani porazený McGregor, pre ktorého je pripravených aspoň 150 miliónov dolárov. Konečná suma však bude závisieť od predaja televízneho vysielania.

Zásah Floyda Mayweathera do tváre Conora... Foto: SITA/AP, Eric Jamison
Floyd Mayweather, Conor McGregor Zásah Floyda Mayweathera do tváre Conora McGregora.

V úvode bol aktívnejší McGregor…

Ale neskôr sa na strane Íra prejavila únava a taktovku prebral skúsený Mayweather:

Húževnatý Ír sa však nechcel poddať. Tlak súpera ustál a dovolil si aj provokácie:

Dôležité bolo 7. kolo. Mayweather zasypal McGregora dávkou rýchlych úderov pravačkou. Ír má problémy a publikum v Las Vegas cíti knokaut.

KONIEC! Mayweather dominuje, McGregorovi uštedril ďalšie údery a rozhodca duel končí. Mayweather vyhráva technickým knokautom:

McGregor športovo zagratuloval Američanovi, ktorý hneď po súboji (ako už niekoľkokrát predtým) ukončil kariéru:

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Floyd Mayweather #Conor McGregor