Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci do A-finále v K4 na 500 m. V semifinále skončili až tretí

Elitný slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka postúpil do A-finále v K4 500 m na majstrovstvách sveta v rýchlostnej kanoistike v Račiciach.

26.08.2017 17:18
Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka Foto: ,
Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka.
debata

Slováci skončili v druhej z troch semifinálových jázd na treťom mieste, keď ich tesne zdolali Francúzi a Srbi. Do A-finále postúpili práve tri najlepšie lode z každého semifinále. O medaily sa bude bojovať v nedeľu o 11.53 h.

Vlajková loď slovenskej kanoistiky mala pôvodne obhajovať titul majstrov sveta v K4 1000 m, ale po zmene situácie a získaní statusu olympijskej disciplíny K4 500 m zverenci trénera Petra Likéra uprednostnili v Račiciach práve túto vzdialenosť. V nej sa zišla na pomery poolympijského roku vskutku obrovská konkurencia.

Členovia posádky slovenskej „káštvorky“ napriek postupu do finále neboli spokojní so svojou semifinálovou jazdou. "Štart nebol ideálny, a tak som sa spoliehal aspoň sa na finiš, ktorý máme dobrý. Táto semifinálová jazda bola ešte horšia ako rozjazda, verím, že v nedeľu nám to konečne vyjde. Musíme si sobotňajšiu jazdu zanalyzovať, boli tam chybičky. Je lepšie, keď o nich vieme. Pred finále si však veríme. Päťstovka je vyrovnaná, práve sme videli, že Maďari ako majstri Európy sa nedostali do finále. Postúpila Litva, takže prekvapiť môže hocikto,“ povedal Juraj Tarr.

Denis Myšák sa vyjadril v podobnom duchu: "Chceli sme vyhrať toto semifinále, aby sme mali vo finále lepšiu dráhu a mohli v ňom byť s lepšími loďami v kontakte. Nepodarilo sa, bolo to tesné. Hlavne, že sme finále ‚dali‘ a verím, že nám to v nedeľu pôjde lepšie a nič nepokazíme. Na štarte nám súperi dosť odskočili, predovšetkým toto musíme vo finále zlepšiť.“

Výsledky:

MUŽI
K4 500 m – II. semifinále: 1. Francúzsko 1:20,842 min, 2. Srbsko 1:20,865, 3. Slovensko (Myšák, Vlček, Tarr, Linka) 1:20,981 – postúpili do A-finále (27. 8. o 11.53 h)

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Vlček #Juraj Tarr #K4 #Račice #Denis Myšák #Tibor Linka