Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gelle našiel skvelého parťáka. Botek mu je vďačný

V prvej polovici trate zaostávali za najrýchlejšími. Nie však príliš. Držali sa na dostrel. V závere to napálili, dali do toho všetko a v cieli sa tešili z vynikajúceho výsledku.

26.08.2017 14:12
Peter Gelle, Adam Botek Foto: ,
Peter Gelle (vpravo) a Adam Botek.
debata

Rýchlostní kanoisti Peter Gelle a Adam Botek získali na majstrovstvách sveta v Račiciach prvý cenný kov pre Slovensko. V olympijskej disciplíne K2 1000 im na krk zavesili strieborné medaily.

„Neuveriteľné! Našiel som super parťáka, ktorý vie so mnou napáliť posledných 200 m. Vieme dať strašne silný finiš. Adam to tlačil ako divý, ja som to ťahal, ale sto metrov sme už len čakali na cieľ. Po výsledkoch v singlovke a nešťastnej olympiáde v Riu je to pre mňa veľká satisfakcia,“ rozplýva sa nadšený Gelle.

„Pre mňa je to ako sen. Rátal som, že sa zmestíme do prvej šestky. Že skončíme druhí, s tým veru rozhodne nie. V kútiku duše som však dúfal v medailu, lebo som sa na to cítil. Som rád, že nám vyšiel záver. Pridali sme, loď sa výborne rozbehla a bolo vidieť, že Nemci už nevládzu. Posledných sto metrov som už nevládal ani ja, ale zvládli sme to,“ pridáva sa Botek.

Len nedávnozložená dvojica si práve v Račiciach odbila svoju spoločnú premiéru vo svetovej konkurencii. Vynikajúcim spôsobom nadviazala na to, čo vyšlo aj štvorkajaku spojením skúsených pretekárov s výbušnými mladíkmi. Gelleho a Boteka delí až trinásť rokov.

„Peťo je príjemný chalan. Vieme sa dobre porozprávať. Funguje to medzi nami dobre,“ pochvaľuje si Botek. „Prekvapilo ma, že spolu sedíme v lodi len necelé dva mesiace a stíhali sme s najlepšími. Som zvedavý, ako to bude vyzerať, keď budeme mať spolu viac natrénované,“ premýšľa.

„Som mu veľmi vďačný, že pred K1 uprednostnil kádvojku. V opačnom prípade by som na medailu ešte asi dlho čakal,“ vysvetľuje Botek.

Spoločne môžu pomýšľať na veľké výsledky aj v budúcnosti. Ich cieľom by mala byť olympiáda v Tokiu 2020. „Adam už horší nebude a ja sa budem o seba starať, aby som dovtedy vydržal. Dúfam, že sa tam spolu predstavíme. Je to ešte veľmi ďaleko, ale sme na najlepšej ceste,“ naznačuje Gelle.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Gelle #Adam Botek