Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovenský fanúšik sa môže tešiť! Televízie nakupovali vysielacie práva

RTVS bude naďalej vysielať futbalové majstrovstvá Európy i svetové šampionáty.

23.08.2017 11:24
Škrtel, Kucka Foto: ,
Radosť slovenských futbalistov po postupe na EURO 2016.
debata (3)

Verejnoprávna televízia uspela v tendri, ktorý v predošlých mesiacoch realizovala Európska futbalová únia (UEFA). Sledované športové prenosy tak zostanú na nespoplatnených kanáloch. Televízia o tom informuje na svojom webe.

RTVS získala vysielacie práva na tri najdôležitejšie súčasti medzištátneho futbalového programu na obdobie rokov 2018 – 2022. Uzavretie nových zmlúv s UEFA tak doplní vysielacie práva na záverečné turnaje MS 2018 v Rusku a MS 2022 v Katare, ktoré sa RTVS podarilo získať v roku 2015.

RTVS sa v otvorenom tendri a následných rokovaniach podarilo prostredníctvom spoločnosti CAA11 uzavrieť dve nové zmluvy s UEFA na vysielanie prestížnych futbalových turnajov.

Verejnoprávne médium v nasledujúcich rokoch divákom aj poslucháčom prinesie zápasy záverečného turnaja futbalových majstrovstiev Európy 2020, kvalifikačné zápasy slovenskej reprezentácie na ME 2020 a majstrovstvá sveta 2022, zápasy Slovenska v Lige národov 2018 a 2020, ako aj zápasy finálových turnajov (Final Four) tejto novej medzinárodnej súťaže, ktoré sa budú hrať v júni 2019, resp. v júni 2021.

Za balík desiatok futbalových prenosov a ďalší doplnkový obsah zaplatí RTVS podľa zmluvy 1,6 milióna eur v piatich splátkach, ktoré bude uhrádzať do roku 2021.

Tešiť sa môžu aj fanúšikovia HC Slovan Bratislava a všetci priaznivci kvalitného hokeja. Zápasy Slovana i ostatných tímov v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) zostávajú i naďalej na športových staniciach Sport1 a Sport2.

AMC Networks International, prevádzkovateľ staníc Sport1 a Sport2, predĺžil zmluvu na vysielacie práva na najprestížnejšiu európsku ligovú súťaž.

Spolu sa tak hokejoví fanúšikovia môžu tešiť na 120 hokejových prenosov z KHL – všetkých 56 zápasov Slovana odvysiela primárne kanál Sport2 (výnimočne Sport1), duely ostatných TOP tímov (64 stretnutí najmä SKA Petrohrad, CSKA Moskva, Lokomotiv Jaroslavľ) pôjdu prevažne na Sport1.

Hokejisti HC Slovan Bratislava počas zápasu KHL... Foto: SITA, Marko Erd
KHL Bratislava - Záhreb Hokejisti HC Slovan Bratislava počas zápasu KHL proti Medveščaku Záhreb.

Slovan začne sezónu už v stredu (23.8. o 18.30 h) zápasom na horúcej pôde obhajcu trofeje, SKA Petrohrad. Prvý domáci duel odohrá o týždeň na to (30. augusta) v tradičnom čase o 19.00 h proti Dinamu Minsk. Sport 2 už dlhodobo pripravuje prenosy zo zápasov Slovana v HD kvalite, zápasy pokrýva až 12 kamier.

Komentátorom zápasov belasých zostáva i naďalej Matej Hajko. Spolukomentátormi budú Radoslav Hecl, Eduard Hartmann a najnovšie aj Ján Lašák, zápasy Slovana na klziskách súperov bude komentovať okrem Mateja Hajka i Ondřej Voršilka.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #RTVS #Sport TV