Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tótha vypočuje disciplinárka. Verí, že dokáže svoju nevinu

Slovenský šport čaká v utorok udalosť, ktorú ešte neriešil. Matej Tóth, 34-ročný olympijský víťaz (2016), majster sveta (2015) v chôdzi na 50 km bude vypovedať pred Disciplinárnou komisiou Slovenského atletického zväzu o nezrovnalostiach v jeho biologickom pase.

15.08.2017 05:00
Matej Tóth Foto: ,
Matej Tóth.
debata (12)

Najlepšieho slovenského športovca minulého roka na ne upozornila Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF). Zároveň mu do vyriešenia prípadu pozastavila činnosť, a tak Tóth nemohol obhajovať zlato v chodeckom maratóne uplynulú nedeľu na majstrovstvách sveta v Londýne.

Namiesto toho sa so svojím tímom sústredil na zhromažďovanie dôkazov, ktoré majú potvrdiť a presvedčiť, že odchýlky v biologickom pase majú iný ako dopingový pôvod.

„Po počiatočnom šoku som postupne začal zbierať argumenty v môj prospech. Verím, že svoju nevinu dokážem a obhájim sa, vždy som súťažil čestne. Viem, že som sa ničím neprevinil, či však kompetentných presvedčím, na to si budem musieť ešte počkať," uviedol Tóth nedávno pre Pravdu.

„Mateja vypočuje Disciplinárna komisia Slovenského atletického zväzu, čo je nezávislý orgán. Má päť členov, vedie ju profesor Ivan Čillík z Katedry telesnej výchovy a športu Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Ako pozorovatelia budú prítomní aj zástupcovia Antidopingovej agentúry Slovenska, prítomní budú aj členovia tímu Mateja Tótha," informoval Vladimír Gubrický, generálny sekretár Slovenského atletického zväzu.

Ak Tóth o svojej pravde disciplinárku presvedčí, konečný verdikt vyriekne IAAF. V prípade, že by sa nestotožnila s Tóthovým vysvetlením, môže sa atlét obrátiť na Športový arbitrážny súd v Lausanne.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth