Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volko verí, že predvedie ďalší zázrak

Z premiérového šampionátu sa vrátil s veľkou únavou a spokojným úsmevom na tvári.

11.08.2017 19:00
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko.
debata

Ján Volko odchádzal pred viac ako týždňom do Londýna – dejiska majstrovstiev sveta v atletike – tak, ako zvykne. Skromne, bez veľkých vyhlásení. „Chcem si šampionát užiť, je to moja odmena za doterajšie úspechy v sezóne,“ vravel.

V piatok sa z anglickej metropoly vrátil a odmenil nielen seba, ale 28. miestom na stovke (v čase 10,25 sekundy, postup do 24-členného semifinále mu ušiel len o stotinu) a najmä 15. priečkou na dvojnásobnej vzdialenosti (20,61) potešil aj slovenskú športovú verejnosť a urobil do veľkého atletického sveta malú dieru.

„Stovka, najmä tá prvá, bola výnimočná. Keďže som bol víťazom kvalifikácie, pred rozbehmi (v novom osobnom rekorde 10,15 s), som si užil potlesk desiatok tisícov divákov. Bol to skvelý pocit. Semifinálová dvojstovka bola najskôr suchá, lebo moju dráhu kryla strecha a potom som vybehol na rovinku do dažďa. Myslím si, že beh nebol zlý vzhľadom na to všetko, čo už máme za sebou. Som maximálne spokojný,“ vravel na brífingu Volko.

Najväčší zážitok pre neho i trénerku Naďu Bendovú bolo stretnutie so svetovým rekordérom na 400 m Waydom van Niekerkom. Volko si s ním urobil fotografiu a dostal od neho tričko. Juhoafričan mu ochotne podpísal tretry a prehodili spolu aj zopár slov.

„Je to skvelý človek, myslím si, že to dotiahne ešte ďalej,“ predpovedal Volko, ktorý má za sebou veľmi dlhý atletický rok. Jeho koniec príde na Letnej univerziáde v Tchaj-peji (19. – 30. augusta).

„Je to moja najlepšia sezóna v živote. Nechcem hovoriť dopredu o výsledkoch. Uvidíme, čo vo mne ešte zostalo. Ťažko povedať, či mám v sebe ešte silu na nejaký ďalší zázrak. Urobím všetko pre to, aby prišiel i keď viem, že to bude náročné. Čaká ma stovka, dvojstovka i štafeta na 4× 100 m. Bude to veľmi nabité,“ vysvetlil 20-ročný šprintér.

Neprekvapilo ho, že víťaz na 200 m Gulijev nepotreboval na zlato čas pod 20 sekúnd? „Nie je ideálne, ak človek beží v neskorých večerných hodinách. Konkurencia nebola taká silná. Napokon, Gulijev nepotreboval taký kvalitný čas. Prekvapilo ma, že vyhral. Myslel som si, že to Van Niekerk zvládne. Asi bol po tých troch štvorstovkách unavený,“ povedal Volko. S výkonmi pretekára bratislavského klubu Hraj na tie nohy bola spokojná aj Bendová.

„Ambície sme nemali vysoké. Povedali sme, že ak Janko postúpi do akéhokoľvek semifinále, budeme spokojní. Našťastie sa to podarilo a navyše v disciplíne, kde bola podľa mňa väčšia konkurencia ako na stovke. Pocity sú skvelé, atmosféra fantastická. Zažiť to a vidieť, ako sa všetky atletické hviezdy pripravujú, je motivujúci zážitok na celý život. Som na Janka hrdá a teším sa s ním,“ vravela dobre naladená Bendová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Ján Volko