Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Makwala zvládol sólový rozbeh na 200 m za 20,20 a postúpil do semifinále

Šprintér z Botswany Isaac Makwala postúpil do semifinále behu na 200 m na majstrovstvách sveta v atletike v Londýne.

09.08.2017 10:26 , aktualizované: 20:20
Isaac Makwala Foto: ,
Isaac Makwala z Botswany po semifinále behu na 400 m na MS v Londýne.
debata (1)

V dodatočne zaradenom rozbehu Makwala zabehol dvojstovku za 20,20 s a spomedzi všetkých postupujúcich dosiahol siedmy najlepší čas.

Líder svetových tabuliek (19,77) Makwala sa v pondelok nemohol postaviť na štart rozbehov na 200 m, keďže sa ocitol medzi atlétmi nakazenými črevným vírusom v jednom z londýnskych oficiálnych hotelov. O deň neskôr Makwala z rovnakého dôvodu chýbal aj vo finále na 400 m, kde mal rovnako medailové ambície.

Makwala v samostatnom rozbehu na 200 m bežal v siedmej dráhe, ktorá mu pôvodne patrila po žrebe rozbehov. Za mohutného povzbudzovania divákov bez problémov zvládol túto špecifickú rolu, navyše na mokre dráhe, a po dobehnutí do cieľa ešte predviedol pár efektných klikov.

Semifinále mužskej dvojstovky sa v Londýne začne ešte v stredu večer o 21.55 h SELČ a bude aj so Slovákom Jánom Volkom. Ten podľa pôvodného žrebu pobeží o 22.04 h v druhom semifinále v ôsmej dráhe.

Medzinárodná asociácia atletických federácií v prípade Makwalu vyhovela písomnej žiadosti Atletickej federácie Botswany, ktorá mala eminentný záujem o vrátanie do hry ich nádeje na jednu z medailí. „Makwala absolvoval nevyhnutné medicínske vyšetrenie a prešiel nimi. Po ňom sme ho vrátili do šampionátu, umožňujú nám to existujúce pravidlá,“ uvádza sa vo vyhlásení IAAF.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v atletike #Isaac Makwala