Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympijská revolúcia? Do Paríža 2024 s džojstikom v ruke

Nechce sa vám športovať a túžite po účasti na olympiáde? Na OH 2024 v Paríži možno dostanú šancu aj tí lenivejší.

09.08.2017 07:26
Finále šampionátu NBA 2K16 Foto: ,
Účastníci amerického šampionátu vo videohre NBA 2K16.
debata

Na olympijských hrách v roku 2024 by sa mohli predstaviť aj videohry. Predseda organizačného výboru a bývalý úspešný kanoista Tony Estanguet v rozhovore pre agentúru AP uviedol, že kvôli tomu chce rokovať s Medzinárodným olympijských výborom a zástupcami tzv. „ešportov“.

Hranie počítačových hier na turnajoch po celom svete obzvlášť medzi mládežou je čím ďalej populárnejšie. Vlaňajšie majstrovstvá sveta v hre League of Legends sledovalo cez internet 43 miliónov fanúšikov a medzi hráčmi bolo na odmenách rozdelených 6,7 milióna dolárov.

Na budúci rok sa ešporty predstavia na Ázijských hrách a od roku 2022 už budú zaradené medzi medailové disciplíny.

„Nechcem od začiatku hovoriť nie, to na olympiádu nepatrí. Mladých to zaujíma, ta prečo sa na to nepozrieť a neposúdiť to. Hlavne pre to, aby sme zistili, prečo je to tak populárne,“ uviedol trojnásobný olympijský šampión vo vodnom slalome Estanguet a dodal: „Možno k tomu nájdeme cestu.“

Olympiáda v roku 2024 ešte francúzskej metropole nebola oficiálne pridelená. Ide však už len o formalitu, pretože žiadne iné mesto nemá o organizovanie športového sviatku záujem. Programom pre hry v Paríži sa bude MOV prvýkrát zaoberať v roku 2019 a konečné rozhodnutie padne po OH 2020 v Tokiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #OH 2024 #ešporty