Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po medailu si odskočil od zvierat. Maďari majú nového hrdinu z atletickej dráhy

Maďarský atlét Balázs Baji sa na atletických majstrovstvách sveta v Londýne postaral o senzáciu. Na 110 m prekážok si vybojoval bronz s časom 13,28.

08.08.2017 09:47
Balázs Baji Foto: ,
Maďar Balázs Baji, bronzový medailista z behu 100 m prekážok, v objatí s jamajským víťazom Omarom McLeodom.
debata

Olympijský víťaz a líder svetových tabuliek Omar McLeod z Jamajky získal zlato (13,04) desatinu pred ruským obhajcom Sergejom Šubenkovom, ktorý štartuje v britskej metropole ako nezávislý atlét.

V medailovom behu mal Baji solídny štart, v polovici figuroval na piatej-šiestej pozícii. Posledné dve prekážky však zvládol bravúrne a v cieli zdolal Francúza Garfielda Darienta, ktorý bežal v dráhe vedľa neho.

Maďarský reprezentant považuje za úspech, že sa vôbec dostal do finálovej osmičky. „Bol to dramatický beh s vynikajúcou atmosférou – presne takto má vyzerať pravé finále. Nebol to z mojej strany stopercentný výkon, nevyhol som sa chybám, ale na konci som pocítil prílev energie. Keď som videl svoje meno na tabuli, bol to neskutočný pocit, splnený sen. Neverím, že sa mi podaril takýto úspech, snáď uverím, keď budem držať v ruke bronzovú medailu… Dokázal som to, som tretí najlepší prekážkar sveta," uviedol pre Nemzeti Sport dvadsaťosemročný atlét, ktorý vyštudoval veterinárske lekárstvo.

Megszereltük a mai nap legaranyosabb lényét #frenchie #vet #lovemyjob

Príspevok, ktorý zdieľa Balázs Baji (@balazs_baji),

„Mám rád zvieratá a prírodné vedy, preto som sa rozhodol študovať veterinárstvo. Je to pre mňa podobná motivácia ako dosahovať športové úspechy. A moja atletická kariéra nepotrvá večne, musím myslieť aj na zadné vrátka," uviedol v jednom z rozhovorov strieborný medailista z ME 2016 v Amsterdame, ktorý je od roku 2007 osemnásobným maďarským šampiónom na trati 110 m prekážky.

Denník pripomenul, že v histórii MS sa maďarskému reprezentantovi podarilo preniknúť do finále behov do 5000 m len dvakrát, ani raz z toho však nebola medaila.

Pondelňajšie preteky sa nevydarili svetovému rekordérovi a jednému z favoritov Ariesovi Merrittovi z USA, ktorý skončil piaty (13,31).

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2017 v atletike #Balázs Baji