Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéfa IAAF neteší Gatlinov triumf. Na Jamajke chcú za doping najtvrdší trest

Predseda Medzinárodnej atletickej federácie IAAF Sebastian Coe priznal, že nemá radosť z triumfu amerického šprintéra Justina Gatlina v behu na 100 metrov na majstrovstvách sveta v Londýne.

06.08.2017 16:49
Justin Gatlin, Usain Bolt Foto: ,
Zlatý Justin Gatlin (vpravo) a bronzový Usain Bolt po finálovom behu na 100 m na MS v Londýne.
debata (11)

Britský funkcionár a dvojnásobný olympijský víťaz Coe sa znovu vrátil k úvahám o predĺžení trestov za použitie nedovolených látok, pre ktoré sa stal Gatlin symbolom.

„Nie som nadšený z toho, že si jednu z našich žiarivých trofejí odnesie niekto, koho dvakrát potrestali za doping. Nebol to ideálny scenár. Avšak mal právo štartovať,“ povedal Coe pre BBC.

Reagoval aj na výzvu jamajského premiéra Andrewa Holnessa, ktorý v sobotu vyhlásil, že za doping by mali byť doživotné tresty.

„Nie som proti tomu, rovnako ako mnohí ďalší, ale nemali sme silu presadiť ani osemročný trest za opakované užitie dopingu,“ povedal Coe.

Finálový beh na 100 m na MS v Londýne

Priznal, že má obavy, ako bude londýnske publikum reagovať, keď sa Gatlin večer postaví na stupne víťazov. Doteraz na neho diváci pískali.

„Ale aj on si zaslúži rešpekt. A navyše sa budeme lúčiť s jednou z najväčších postáv svetového športu,“ pripomenul, že vedľa Gatlina bude stáť bronzový medailista Jamajčan Usain Bolt, ktorý si nezaslúži lúčenie s piskotom.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Justin Gatlin #Sebastian Coe #MS 2017 v atletike