Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lochte sa po škandále v Riu vrátil do súťažných bazénov. Polepšil som sa, tvrdí

Šesťnásobný olympijský víťaz v plávaní Ryan Lochte sa vrátil k pretekom po treste, ktorý dostal vlani za svoje správanie na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

06.08.2017 13:50
Ryan Lochte Foto: ,
Ryan Lochte.
debata

Na mítingu US Open v New Yorku obsadil piate miesto na 100 metrov znak časom 55,16 sekundy. Za víťazným Srbom ruského pôvodu Arkadijom Vjatčaninom zaostal o 1,25 sekundy.

„Je to dobrý odrazový mostík. Kvôli tomu som tu, aby som sa mal od čoho odraziť,“ povedal Lochte. V nedeľu ho čaká štart na 200 m polohové preteky.

Lochte si odpykal desaťmesačný trest od národného zväzu po tom, ako vyšlo najavo, že si na olympiáde v Riu vymyslel historku o prepadnutí. Snažil sa tým zakryť, že s niekoľkými kolegami v opitosti zničili čerpaciu staniciu a dostali sa do konfliktu s ochrankou. Aféra ho pripravila o sponzorov a počas trestu nemohol využívať olympijské tréningové strediská.

„Čo sa stalo, je minulosťou. Som človek, urobil som chybu a poučil sa z toho. Rovnako ako každý. Už je to za mnou. Polepšil som sa, usadil,“ povedal tridsaťtriročný plavec, ktorému sa v júni narodil syn. Lochte dúfa, že sa dokáže kvalifikovať na budúce olympijské hry v Tokiu v roku 2020, keď bude mať už 36 rokov. „Bude to dlhá cesta,“ uviedol.

V poslednej období vraj trénoval len raz alebo dvakrát týždenne. „A to zďaleka nestačí. Zase cítim ten hlad, ktorý mi štyri roky chýbal, ale nemám natrénované. Teraz je čas,“ povedal Lochte.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Ryan Lochte