Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf ruskej atletiky zabojuje v Londýne o zrušenie zákazu, Mutko je skeptický

Šéf ruskej atletiky Dmitrij Šljachtin sa tento týždeň pokúsi v Londýne presvedčiť členov Medzinárodnej asociácie atletických federácií IAAF, že nastal čas na zrušenie suspendácie ruských atlétov.

31.07.2017 11:09
Dmitrij Šljachtin Foto: ,
Dmitrij Šljachtin.
debata

Prezident RUSAF prehovorí na kongrese IAAF vo štvrtok, deň pred štartom majstrovstiev sveta v britskej metropole.

Ruskú atletickú federáciu suspendovali v novembri 2015 po tom, čo Medzinárodná antidopingová agentúra (WADA) zverejnila správu o rozsiahlom štátom podporovanom dopingovom programe v krajine. Ruskí atléti tak prišli okrem iného o minuloročnej olympijské hry v Riu de Janeiro a ako tím nebudú štartovať ani v Londýne, aj keď 19 Rusov sa bude môcť na MS zúčastniť v pozícii neutrálnych atlétov.

„Šljachtin bude mať príležitosť prvýkrát prehovoriť pred kongresom IAAF. Samozrejme by sme radi dúfali v pozitívny výsledok, ale myslím si, že ho môžeme uhádnuť dopredu – pretože ešte nerozhodol Medzinárodný olympijský výbor, všetci ostatní naň budú čakať,“ uviedol minulý týždeň pre agentúru TASS ruský vicepremiér Vitalij Mutko.

Plne funkčná stále ešte nie je Ruská antidopingová agentúra (RUSADA), ktoré nespĺňa štandardy WADA. RUSADA už však môže pod supervíziou zahraničných expertov a Britskej antidopingovej agentúry (UKAD) vykonávať testovanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #WADA #RUSADA #IAAF #Dmitrij Šljachtin