Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najskôr triumfy, potom algebra. Dressel pripomína Phelpsa

Za hodinu a pol sa dá stihnúť hocičo. Dobre si pospať či uvariť chutný obed. Alebo vstúpiť do plaveckej histórie.

31.07.2017 06:00
Caeleb Remel Dressel Foto: ,
Najväčšia hviezda MS v plávaní v Budapešti Caeleb Remel Dressel:
debata (2)

Svetový šampionát v Budapešti hostil množstvo hviezd. Najväčšou mala byť Katie Ledecká. Päťnásobná zlatá medailistka z Ria mala vyplniť najväčšiu časť diery, ktorú plávanie musí zaplátať po legendárnom Michaelovi Phelpsovi.

Po sobote bolo jasné, že najviac pozornosti si získal jej krajan Caeleb Remel Dressel. V priebehu pol druha hodiny získal tri zlaté medaily, celkovo ich získal sedem. V sobotu vyhral 50 metrov voľným spôsobom, dvojnásobnú trať na motýlikovi a bol súčasťou americkej mixovanej štafety na 4 × 100 metrov voľným spôsobom.

"Tento chlapec je vo forme! Pekelná zábava sledovať ho,” napísal na jednu zo sociálnych sietí Phelps a pridal k tomu aj spoločnú fotografiu po lanskej víťaznej štafete v Riu.

Dvadsaťročný študent Floridskej univerzity je zaneprázdnený chlapík. Na pondelkovú skúšku z algebry, ktorú bude robiť online, sa pripravil jedinečne. Stal sa prvým človekom, ktorému sa podarilo v jeden deň svetového šampionátu alebo olympiády získať tri zlaté medaily.

"Viem, že takéto porovnania prídu, ale ja nie som rovnaký ako Phelps. Nedá sa povedať, že by som tieto porovnania mal v láske. Skôr naopak. Budú pribúdať a musím sa na ne pripraviť. Nemyslím si, že ma dostávajú pod tlak. Len chcem pokračovať v mojej práci teraz i v budúcnosti,” reagoval Dressel na to, či je pripravený na komparáciu s najúspešnejším olympionikom všetkých čias.

Dressel musel absolvovať tri finálové vystúpenia a aj následné medailové ceremoniály. Zhon na jeho psychike nezanechal žiadnu ujmu. "Myslím, že som dvakrát musel pobehnúť, ale bolo to fajn,” citovala ho AP.

Ak bude mladý Američan aj naďalej pôsobiť tak sebavedomo a bezstarostne, môžeme sa tešiť na jeho ďalšie zlaté koncerty…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v plávaní 2017 #Caeleb Remel Dressel