Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitka vztýčených prstov. Zvíťazí dobro nad zlom?

Všetko sa začalo sebavedomým gestom z dopingu usvedčenej pretekárky.

27.07.2017 18:18
Julia Jefimovová Foto: ,
Julia Jefimovová a jej gesto na olympiáde v Riu 2016.
debata (3)

Radosť z víťazstva športovci prejavujú rôzne. Niekto od radosti skáče, iní sa skôr vhĺbia do seba a navonok skrývajú radostné emócie. A viacerí si dovolia nejaké gesto. Peter Sagan po zdarnom konci etapy ukáže hocičo, hokejista Jaromír Jágr zasa salutuje.

Na lanskej olympiáde v Riu si gesto dovolila ukázať aj Julia Jefimovová. Ruská plavkyňa ovládla prvé semifinále na 100 metrov motýlik a oslávila ho vztýčeným prstom.

„Predvádzaš sa a dvíhaš prst, akoby si bola jednotka a pritom si podvádzala. Nepáči sa mi tvoje správanie," adresovala Ruske tvrdé slová Lilly Kingová. Američanka napokon vyhrala semifinálové rozplavby i finále. Následne Ruske odkázala: „Vyhral čistý šport a dôkaz, že byť najlepším sa dá, aj keď idete po správnej ceste."

Jefimovová si v Riu aj Budapešti musela zvyknúť na nevôľu. Dav i verejnosť nezabudli na jej dva dopingové prehrešky. Najskôr pred tromi rokmi dostala 16-mesačný dištanc za to, že jej našli dehydroepiandros­terón (DHEA), v marci 2016 ju pozitívne testovali na meldónium.

Súboj dobra so zlom, ako nazvali rozbroje medzi Kingovou a Jefimovovou, zatiaľ zvláda lepšie Američanka. V maďarskej metropole uhájila pozíciu jednotky a po olympiáde si pripísala druhé vzájomné víťazstvo.

„Nepopieram, je medzi nami rivalita a nemyslím si, že tak skoro vyprchá," cituje novopečenú majsterku sveta Kingovú agentúra AP. „Sme súperky, náš vzťah nie je najlepší. Nemáme sa rady." „Stále cítim tlak od médií, ale viac si to užívam. V Riu to bolo ešte horšie," zareagovala strieborná Jefimovová.

Obe rozhádané dámy sa v budapeštianskom bazéne ešte stretnú. Ktorá vztýči víťazný prst?

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Julia Jefimovová #MS 2017 v plávaní #Lilly Kingová