Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fanúšikovia zasypali Phelpsa kritikou po pretekoch so žralokom

Najdekorovanejší olympionik všetkých čias americký plavec Michael Phelps objasnil v utorok prostredníctvom live videa na sociálnej sieti facebook svoj nedeľný súboj so žralokom belasým, ktorý absolvoval v rámci špeciálnej epizódy populárneho programu Shark Week americkej televíznej stanice Discovery Channel.

26.07.2017 17:50
Michael Phelps Foto: ,
Michael Phelps.
debata (3)

Fanúšikovia 32-ročného plaveckého šampióna po nedeľnej premiére zasypali kritikov. Väčšina z nich očakávala priamy súboj s morským predátorom, napokon sa dočkali len simulovaných pretekov.

Phelps sa na sociálnej sieti obhajoval, že žralok nepláva v rovnej línii a podotkol, že súboj bok po boku by aj tak nebol reálny. Takisto stihol dodať, že už pred nedeľnou premiérou epizódy avizoval, že nepôjde o reálny súboj.

Tvorcovia programu vypočítali žralokov čas na základe pozorovania jeho honby za korisťou, kde na 100 m dosiahol čas 36,1. Na základe toho neskôr vytvorili jeho avatar, ktorý v simulácií súťažil s Phelpsom. Dvadsaťtrinásobný olympijský víťaz vytvoril svoj čas na otvorenom mori pri pobreží Južnej Afriky. Podmienky mal oproti tým, na ktoré bol zvyknutý, sťažené. Voda dosahovala teplotu približne 13 stupňov, teda o 24 menej než má bežne v olympijskom bazéne. Phelps navyše neplával svojim obľúbeným motýlikom, ale imitoval pohyby žraloka. „Nepáči sa mi, keď získam len striebornú medailu, ale jednu darujem žralokovi bielemu,“ zavtipkoval do kamery Phelps.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Phelps