Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstri sveta nevedia, čo s nimi bude

Vyhrali kvalifikáciu, postúpili do finále z prvej priečky a získali zlatú medailu. Na domácej vode deklasovali konkurenciu. Nedali jej šancu ani v jednej z troch jázd, v ktorých štartovali. Dominovali od trochu rozpačitého začiatku až po krásny zlatý koniec a sú majstrami sveta do 23 rokov.

21.07.2017 20:54
Matúš Gewissler, Juraj Skákala Foto: ,
Sprava: Slovenskí reprezentanti Matúš Gewissler a Juraj Skákala počas finálovej jazdy C2 Muži do 23 rokov.
debata

Jakub Skákala a Matúš Gewissler sú prísľubom do budúcnosti v kategórii deblkanoistov. Je len škoda, že najbližšie roky čaká najdynamickejšiu vodnoslalomársku disciplínu skôr úpadok ako rozkvet.

Vo finále si mladí Slováci počínali suverénne. Traťou preleteli bez trestných sekúnd vo vynikajúcom čase 103,20 a pred striebornou ruskou posádkou mali viac ako päťsekundový náskok.

„Tento titul chutí úžasne. Vyhrať pred domácim publikom a na vode, na ktorej sme vyrástli, je fantastický pocit. Zlato je to najlepšie, čo sa nám mohlo prihodiť. Sú to neuveriteľné pocity. Určite by sme nepohrdli ani striebornou či bronzovou medailou. Tým, že sme vyhrali aj kvalifikáciu a semifinále, sme si verili na zlato. Je to najväčší úspech,“ tešil sa v cieli Skákala.

„Mali sme tam trochu problémy na tretej bránke. Zvládli sme náročný úsek a potom to už išlo ako po masle. Najprv som si všimol, že je pri našom mene jednotka. Bol to neskutočný pocit a veľká eufória. Mali sme to pod kontrolou. Zvíťaziť pred vlastným publikom je oveľa cennejšie, ako hocikde inde na svete, lebo nás videli aj naši kamaráti a známi,“ doplnil svojho parťáka Gewissler.

Obaja talentovaní borci sú zo situácie okolo cédvojky rozčarovaní a netušia, kam povedú ich ďalšie kroky.

„Chceli by sme sa dostať na seniorské majstrovstvá sveta, ale nevieme povedať, čo príde. Vidieť, že C2 upadá. Snáď sa to zmení,“ zaželal si Gewissler. „Závisi, ako sa k nám postavia zväzy a štát, keďže to už nie je olympijská disciplína. Radi by sme pokračovali, ale popri štúdiu sa bez finančnej podpory nedá veľmi fungovať,“ dodal Skákala.

Skvele si počínala aj juniorka Soňa Stanovská, ktorá v kategórii C1 získala striebro. Jej kolegyňa Monika Škáchová obsadila deviatu priečku.

Fakty z Čunova

Finále – do 23 rokov: K1M: 1. Grigar (SR) 89,86 (2), 2. Leitner (Rak.) 91,81 (0), 3. Desnos (Fr.) 93,51 (2), … 7. Andrej Málek (SR) 139,32 (52).C2M: 1. Gewissler, Skákala (SR) 103,20 s (0), 2. Škliaruk, Michajlov (Rus.) 108,26 (0), 3. Vojtěch a Tomáš Hegerovci (ČR) 112,31 (2). Juniori: C1Ž: 1. Herzogová (Nem.) 116,20 (0), 2. Stanovská (SR) 117,49 (0), 3. Bertoncelliová (Tal.) 126,60 (4),…9. Monika Škáchová (SR) 239,60 (102).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matúš Gewissler #Jakub Skákala