Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gewissler so Skákalom túžia po zlatej medaile

Už zažili víťazný svetový šampionát. Na domácej vode si chcú slastný pocit pripomenúť.

21.07.2017 11:05
Juraj Skákala, Matúš Gewissler Foto:
Juraj Skákala (vzadu) s Matúšom Gewisslerom.
debata

Najatraktívnejšia vodnoslalomárska disciplína – deblkanoe – pomaly stráca svoj lesk. Už nevzbudzuje taký záujem medzi mladými pretekármi, sponzormi či na poli športovej diplomacie ako kedysi.

Na júnovom zasadnutí Medzinárodného olympijského výboru sa rozhodlo o dlhšie avizovanom vyradení C2 z olympijského programu. Dopady je vidieť okamžite.

Vo štvrtok sa v čunovskom areáli Divoká voda predstavilo v kvalifikácii cédvojky len desať lodí. Všetky postúpili do piatkového semifinále vrátane bratov Kristiana a Kaspara Fiebigovcov z Rakúska. Z poslednej priečky stratili na víťaznú slovenskú posádku Juraj Skákala, Matúš Gewissler takmer 127 sekúnd.

„Keď sme boli juniorskými majstrami sveta v 2013, bolo na štarte tridsať lodí. Uvidíme, ako to dopadne. Vyzerá to, že sme poslední Slováci, ktorí budú v tejto kategórii jazdiť," načrtol smutnú realitu prvý menovaný. „Je škoda, že súťažilo tak málo lodí. Naša kategória postupne upadá," pridal sa Gewissler.

Juniorskí majstri Európy z lanskej sezóny zvíťazili s prehľadom. V predpoludňajšej jazde si počínali suverénne a aj napriek dvojsekundovej penalizácii mali v cieli pohodlný náskok 4,53 sekundy pred druhými v poradí českými bratmi Hegerovcami.

„Pred štartom som cítil stres. Opadol, až keď sme zvládli prvú náročnú časť na vode. Vždy je príjemné, keď vyhráte kvalifikáciu. V cieli sme sa čudovali, že máme až taký veľký náskok," vravel Gewissler.

So Skákalom majú pred domácim publikom jasné a nemalé ambície.

„Sú najvyššie – medailové. Bolo by skvelé, keby z toho vzišlo zlato. V Prahe sme sa predstavili aj na Svetovom pohári, ale veľmi nám to nevyšlo. Odvtedy sme veľa natrénovali a cítime sa lepšie. Snáď to dobre vypáli," zaželal si Gewissler. „Každý chce vyhrať. Keďže sme doma, chceme zaútočiť na zlato,“ prízvukuje Skákala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Skákala #Matúš Gewissler