Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mládková: Samej mi je smutno. Uvidíme, čo bude o rok

Vlani si v Moskve vyjazdila svoju prvú medailu v singli na podujatí najvyššieho rangu.

11.07.2017 10:00
Ivana Kmeťová Foto: ,
Ivana Mládková.
debata

Pred víkendovými majstrovstvami Európy má oprávnené finálové ambície. Ivana Mládková, za slobodna Kmeťová, je jedinou kajakárkou v tíme Slovenska pre blížiace sa ME (14. – 16. 7. v Plovdive) v rýchlostnej kanoistike. Tridsaťdvaročná rodáčka z Bojníc sa predstaví vo svojej najsilnejšej disciplíne K1 na 200 m.

„Tvrdá príprava je za nami, teraz už len ladíme na šampionát. Ešte sa cítim trošku unavená, ale verím, že forma príde v správny čas. Na ME som dobre pripravená,“ prezrádza Mládková. V Plovdive si trúfa na postup do finále. Jej ambície sú podložené dobrými výsledkami v doterajšom priebehu sezóny. Na podujatiach Svetového pohára sa dvakrát prebojovala do A-finále. „Do finále som sa dostala po dlhých rokoch a hneď dvakrát za sebou. Bola to pre mňa výborná motivácia do ďalšej práce. Tieto výsledky by som rada potvrdila aj na Európe. Bude to náročné, ale spravím pre to všetko. Kľúčová bude sobota,“ vysvetľuje.

Vlani zažila skúsená kajakárka najprv obrovské sklamanie. Nevybojovala si miestenku na olympiádu do Ria, v internej kvalifikácii nestačila na dlhoročnú parťáčku Martinu Kohlovú. Štartovala tak len na majstrovstvách Európy v Moskve. Tam však dosiahla jeden z najväčších úspechov v kariére. V K1 200 získala bronzovú medailu.

„Vôbec to nevnímam ako záväzok pred terajšími ME. Necítim sa v pozícii favorita, hoci na finále si trúfam. Minulý rok boli pre mňa ME vrchol sezóny. Teraz mám pred sebou ešte aj svetový šampionát v Račiciach v závere augusta,“ prezrádza.

Kohlová tento rok nesúťaží, očakáva totiž prvý prírastok do rodiny. Nechýba Mládkovej konkurencia?

„Konkurencia mi, samozrejme, chýba. Na domácich pretekoch je to náročné a smutné – často som na štarte sama. Na budúci rok by mali dve či tri juniorky prestúpiť k ženám, tak to azda pomôže. Motiváciu však mám, snažím sa zlepšovať kvôli súperkám zo sveta, ktoré sú veľmi rýchle,“ priblíži a dodá: „Sama neviem, čo bude na budúci rok. Či budem ešte jazdiť. Neskrývam, že by som sa tiež rada stala matkou.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #Ivana Kmeťová