Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holovič: Bodaj by prišlo viac ľudí. Aj s ventilátormi

Najskôr utŕžili debakel od Američanov, potom zdolali obhajcov zlata z Kanady. Slovenskí reprezentanti v in-line hokeji na majstrovstvách sveta v Bratislave pripomínajú dieselový motor počas chladnej zimy.

29.06.2017 08:00
Marcel Holovič Foto: ,
Marcel Holovič.
debata

Chvíľu trvalo, kým sa v tropickom počasí gólovo zahriali, ale víťazná bodka za základnou skupinou ich posunula na druhú priečku A-skupiny. Vďaka tomu sa Marcel Holovič (29) a jeho spoluhráči predstavia v štvrtkovom štvrťfinálovom dueli proti Švédsku (od 18.00).

„Postúpi lepší a šťastnejší. Verím, že to budeme my,“ tvrdí útočník tipsportligovej Žiliny.

V utorok ste zdolali silný výber Kanady. Ako sa rodilo víťazstvo?
Bol to veľmi vyrovnaný duel. Kanaďania sú výborní hráči, potvrdili to aj pred dvomi rokmi, keď vyhrali zlato na MS. Sme radi, že sme to zvládli. Hoci súper doťahoval náš náskok, víťazstvo sme uhájili. Hrali sme veľmi dobre najmä dopredu. Podržal nás aj brankár Neumann, hoci sa to pri skóre 9:8 nezdá.

Znie to prinajmenšom zaujímavo, keď brankár inkasuje osem gólov a i tak bol podľa vás oporou…
Je to dané tým, že in-line a ľadový hokej sú veľmi rozdielne. Na kolieskových korčuliach sa hrá rýchlejší a otvorenejší hokej. Padá omnoho viac gólov a keby nebolo nášho brankára, ktorý chytil viacero vyložených kanadských príležitostí, bolo by skóre ešte vyššie a zrejme aj v náš neprospech.

Má skalp Kanaďanov, obhajcov zlata spred dvoch rokov, špecifickú príchuť?
Samozrejme, teší nás to, lebo je to kvalitné mužstvo. Ak sa nemýlim, tak sa nám to podarilo po prvý raz.

Zhrňme si aj predošlé dva duely v základnej skupine. Podľahli ste vysoko USA, potom ste deklasovali Chorvátov. Čo vám ukázali tieto stretnutia?
Dali sme iba jeden gól, ale nemyslím si, že to bol hlavný dôvod prehry. Američania sú výkonnostne úplne inde ako zvyšok in-line hokejového sveta. Majú obrovskú základňu, celoročne trénujú, dostávajú za to pravidelne zaplatené. Všetko to bolo vidieť aj na ihrisku. Chorváti boli pre nás pred turnajom veľkou neznámou. Boli nepríjemní a snažili sa vyhrať. Nám sa podarilo dať niekoľko gólov za sebou a upokojili sme sa. Potom sme ich už nepustili do hry aj vďaka trom či štyrom šanciam, ktoré im vychytal náš brankár.

Vonku panujú tropické teploty, čo sa zrejme prejavilo aj v hale…
Je veľmi náročné hrať na doraz pri 29 stupňoch Celzia. Unavuje nás to, cirkulácia vzduchu je prakticky nulová. Aj diváci, ktorí nás boli povzbudiť, sa ovievali hocičím, aby im nebolo tak teplo. Ešte horšie je to na striedačke. Máme tam ľad i ventilátory, aby sme sa trochu ochladili.

Padol vám stredajší voľný deň vhod?
Dá sa povedať, že áno i keď počasie sa stále neumúdrilo a je naďalej veľmi teplo. Snažili sme sa načerpať čo najviac síl na dnešný duel so Švédmi.

Čo od troch koruniek očakávate?
Ťažko povedať, nesledoval som ich zápasy v skupine. Určite to bude vyrovnaný duel. Očakávam vysoké tempo, hrať sa bude hore-dole. Vyhrá lepší a šťastnejší. Verím, že to budeme my. Dúfam, že nás v hojnejšom počte prídu podporiť aj diváci. Pomohlo by nám to viac zabojovať. Nech prídu a vezmú si so sebou veľa vody a ventilátor, aby to v tom teple vydržali. (smiech)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Holovič #MS 2017 v in-line hokeji