Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škoda počasia, ale som spokojný, tvrdí šéf SAZ o mítingu P-T-S

Prezident Slovenského atletického zväzu Peter Korčok je z pozície šéfa mítingu P-T-S spokojný s jeho 52. ročníkom, ktorý sa v sobotu 17. júna konal v šamorínskom komplexe x-bionic sphere.

19.06.2017 10:19
Peter Korčok Foto: ,
Peter Korčok.
debata

"Z pohľadu organizátora sme urobili všetko pre to, aby podujatie dobre dopadlo. Mali sme možnosť vidieť množstvo spokojných divákov aj športovcov. Trochu nám neprialo počasie, rovnako ako vlani to nebolo ideálne. Verím, že 53. ročník sa nám môže vydariť aj z hľadiska počasia. Z pohľadu športovej kvality tým míting trochu utrpel, ale výkony boli vzhľadom na poveternostné podmienky dobré,“ povedal Peter Korčok, ktorého okrem silného vetra mrzela aj vynútená absencia chodeckého olympijského víťaza Mateja Tótha.

Do Šamorína počas víkendu zavítali okrem aktívnych športovcov aj niekdajší vynikajúci skokan o žrdi Sergej Bubka, šéf Európskej atletiky (EA) Svein Arne Hansen či v minulosti skvelý chodec Jozef Pribilinec. Nechýbala ani športová strelkyňa a členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danka Barteková a mnoho ďalších slovenských reprezentantov z rôznych športových odvetví. "Šéf Európskej atletiky pán Hansen nás už teraz nahovára na to, čo všetko by sme tu mohli organizovať. Jednak sa mu veľmi páčilo, ako sme to zvládli, a pochválil aj samotný areál. Už diskutujeme o tom, čo všetko by mohlo prísť, keď zvládneme decembrové ME v krose a Európsky pohár vo vrhoch v roku 2019,“ prezradil Peter Korčok.

Ako šéf SAZ očakával, že sa niekto slovenskí atléti priblížia k limitom na MS. "Všetko ovplyvnil silný vietor. Iveta Putalová, Alex Putalová aj ďalší však ukázali progres. Myslím si, že ak budú dobré podmienky v Tel Avive na ME družstiev, tak mnoho našich pretekárov ukáže, čo v nich naozaj je,“ dodal Korčok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Korčok #míting P-T-S