Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Európskej atletiky: Je hanebné, že Klocová dostane bronz po 7 rokoch

Na kedysi slávne podujatie má krásne spomienky. Preto neodmietol pozvánku pozrieť si jeho nový šat. Sila 52. ročníka mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft nie je len v štartovej listine. Organizátori na čele s prezidentom Slovenského atletického zväzu Petrom Korčokom nič nepodcenili. Do šamorínskeho areálu x-bionic® sphere pozvali aj zvučné diplomatické zastúpenie.

17.06.2017 12:24
Svein Arne Hansen Foto: ,
Svein Arne Hansen v Šamoríne.
debata

„Dobrá práca Peter,“ potľapkal Korčoka po pleci šéf Európskej atletiky Svein Arne Hansen na tlačovej konferencii pred začiatkom mítingu. „V Riu ste mali viac atlétov ako my, Nóri. Tvrdo pracujete a máte výsledky, len tak ďalej. Spomínam si, ako sme s Petrom oslavovali v Riu zlato Mateja Tótha – svetovej chodeckej superstar. Musíme vychovávať ďalšie atletické hviezdy, lebo bez nich to bude mať kráľovná ťažké.“

Na P-T-S bol Hansen niekoľkokrát. Bratislavu si obľúbil. Vôbec mu neprekážalo, že musel cestovať ešte o čosi ďalej. Šamorín ho príjemne prekvapil a vyslúžil si od 71-ročného skúseného funkcionára slová chvály.

„Tento aréal je fantastický. Videl som ich mnoho po celom svete, ale nebojím sa povedať, že tento je jeden z najlepších na svete. Ľudia, ktorí ho predo mnou chválili, neklamali. Je to nádherné miesto,“ tešil sa Hansen.

Má veľkú radosť, že sa značka P-T-S znovu objavila v atletickom kalendári.

„P-T-S je história atletiky. To, čo vo vtedajších podmienkach vytvorili Imrich Ozorák a Martin Šebesta, bolo niečo zázračné. Každý chcel v Bratislave štartovať. Atléti i funkcionári pétéesku milovali a ja nie som výnimka,“ vyznal sa Hansen a pridal aj vtipnú príhodu.

„So šéfom Medzinárodnej atletickej federácie (IAAF) Sebastian Coeom sme si v Bratislave obľúbili pivo. Bolo výborné a keďže sme vtedy nemali peniaze na víno, zostali sme pivkármi až doteraz.“

Jednou z udalostí slávnostného otvorenia mítingu bude aj odovzdanie bronzovej medaily z behu na 800 metrov na ME 2010 v Barcelone pre Luciu Hrivnák-Klocovú.

„Je hanbou, že ju Klocová dostane až teraz. Je to príliš neskoro. Atléti by mali dostať svoje vytúžené cenné kovy na štadiónoch, kde si ich pred pár momentami vybojovali. Verím, že sa to v budúcnosti zlepší,“ zaželal si Hansen a na otázku, či sa z dopingu podozrievaní Rusi predstavia na olympiáde v Tokiu odpovedal: „Myslím si, že áno.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S #Svein Arne Hansen