Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký príbeh inšpiruje

Vlani sa tento úžasný sviatok atletiky vďaka odhodlaniu doslova pár milovníkov kráľovnej športu, najmä Ladislava Asványiho, obnovil a dnes sa stretávame na jeho 52. ročníku.

17.06.2017 12:06
Nora Slišková Foto: ,
Nora Slišková, šéfredaktorka denníka Pravda.
debata

Péteeska nikdy nebola iba príbehom atletiky, dokumentuje život niekoľkých generácií, vývoj tohto nádherného a elegantného športu na domácej a svetovej scéne. Zaznamenáva premenu ľudskej sily a schopnosť ustavične sa zlepšovať. Je príbehom stoviek výborných športovkýň a športovcov, nadšených divákov.

Péteeska je príbehom aj denníka Pravda, jeho partnerov, slovenskej televízie, Slovnaftu, Slovenského atletického zväzu, ďalších a ďalších priaznivcov. Od roku 1957 sa postupne presúvala z bratislavského Tehelného poľa na Pasienky a od vlaňajška je po niekoľkoročnej prestávke na modrom ovále v Šamoríne.

Péteeska sa v roku 2016 vrátila v plnej sile a dnes po roku v ešte silnejšej zostave. Má tu aj svoju najväčšiu legendu, Sergeja Bubku, ktorý dvoma svetovými rekordmi na péteeske zdvihol na nohy Slovensko a celý športový svet. Atlétky a atléti desaťročia ponúkajú na P-T-S výnimočné zážitky. Šport je svedectvom o každej dobe, atletika ako najstarší zo športov zvlášť, péteeska je história, ktorá si zaslúži poznanie, prítomnosť, z ktorej sa môžeme tešiť, a budúcnosť, pre ktorú musíme veľa urobiť.

Kráľovná športu má dnes dôvod na radosť a my všetci s ňou.

Príjemný športový deň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S