Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lomnický čaká na formu. Dostaví sa na P-T-S?

Športová forma je ako sínusioda. Raz ste hore, inokedy zasa dole. Tento rok by o tom vedel povedať svoje aj kladivár Marcel Lomnický.

15.06.2017 17:22
Marcel Lomnický Foto: ,
Marcel Lomnický.
debata

Slovenská jednotka prvýkrát zúročila svoju spoluprácu s Poliakom Pawlom Fajdekom 7. apríla. Na tohtoročných premiérových pretekoch v americkom Coral Gables hodil piaty najlepší výkon roka 77,92 m.

O viac ako mesiac neskôr (13. mája) v poľských Kielcach jeho vyše sedemkilové náčinie doletelo na métu 76,19 m. Veril, že sa na najbližších mítingoch zlepší. Nepodarilo sa – v Halle hodil 74,94, Štetíne 74,33 a naposledy v utorok v Turku nemal ani jeden platný pokus.

„Mám drobný problém v technike, nevedel som kladivo dostatočne roztočiť. Je to však iba detail. V Štetíne som mal problém s kruhom, bol natretý nejakým lepidlom. V Turku, aj napriek chladnému počasiu, bol kruh výborný a hádzalo sa dobre. V tréningu som hodil ďaleko za 76 metrov. Nevnímam to ako veľké sklamanie, mám ešte dva mesiace do začiatku majstrovstiev sveta v Londýne. Keby sa mi to stalo tam, to by bolo sklamanie,“ nerobí si ťažkú hlavu Lomnický.

Najbližšie preteky čakajú 29-ročného pretekára VŠC Dukla Banská Bystrica na domácej pôjde. V šamorínskom areáli x-bionic® sphere nebude chýbať na ďalšom pokračovaní prestížneho seriálu IAAF Hammer Throw Challenge.

„Doma je doma. Verím, že budem mať priazeň fanúšikov. Bol by som rád, keby som ich potešil kvalitným výkonom a umiestnením. Som v najlepšej forme, akú som kedy mal. Zatiaľ ju neviem naplno využiť a trafiť poriadne do sektoru. Je to však len otázka času,“ vysvetľuje so zdravým sebavedomím.

Vylaďovať drobné technické problémy a pripravovať sa na P-T-S bude vo svojom vlastnom vrhačskom sektore v Pohraniciach neďaleko Nitry. Po prestupe z Nitry do Dukly mu nedovolili hádzať na miestnom štadióne v rodnej Nitre. Preto sa rozhodol do sektoru investovať približne tritisíc eur, aby mal kde trénovať.

„Som tam od lanskej jesene. Ak nehádžem niekde na sústredení alebo som v zahraničí, pripravujem sa v Pohraniciach. Dodalo mi to pokoj do prípravy, nemusím sa nikam naháňať a cestovať za kruhom. Plánujem hádzať ešte aspoň dve olympiády, je to vklad do najbližších rokov,“ ozrejmil Lomnický. S výstavbou vlastného sektoru mu pomáhali známi.

V Šamoríne bude súperiť aj so svojím sparingpartnerom Pawlom Fajdekom. Ako sa mu pozdáva doterajšia spolupráca od jesene 2016?

„Je to super, makať s majstrom sveta bola pre mňa extra motivácia. Určite som urobil viac ako kedysi. Väčšinou som trénoval so sestrou Nikolou, Liborom (Charfreitagom, pozn.) alebo sám. Musel som si dopredu písať plány a zamýšľať sa nad tým. Niekedy som sa nedokázal donútiť, aby som ho úplne naplnil. Teraz robia harmonogram za mňa a ja sa môžem sústrediť len na tréning,“ pochvaľuje si.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Lomnický #míting P-T-S