Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto tu ešte nebolo! Mayweather vyzve v Las Vegas bojovníka McGregora

Fanúšikovia silných pästí sa dočkali, boxer Floyd Mayweather sa postaví do ringu so šampiónom miešaných bojových umení Conorom McGregorom. Súboj dvoch najžiadanejších pästiarov planéty sa uskutoční 26. augusta v Las Vegas a bojovať sa bude podľa pravidiel boxu v kategórii ľahkej strednej váhy.

15.06.2017 11:26
Floyd Mayweather vs. Marcos Maidana Foto: ,
Floyd Mayweather.
debata

Aj preto stávkové kancelárie favorizujú 40-ročného Mayweathera, ktorý sa medzi povrazy vráti zo športového dôchodku. Do septembra 2015 vyhral všetkých svojich 49 duelov medzi profesionálmi. Ír McGregor je zase hviezdou miešaných bojových umení (MMA) a šampiónom UFC (Ultimate Fighting Championships).

„Áno je to oficiálne,“ uviedol Mayweather na instagrame a informáciu potvrdil aj jeho súper na twitteri: „Boj sa začal.“ Finančné podmienky očakávaného zápasu nezverejnili, ale pravdepodobne ich opäť diktoval Mayweather, ako tomu bolo pri dueli s Mannym Pacquiaom v roku 2015. „Všetci sú spokojní,“ vyhlásil Američanov poradca Leonard Ellerbe.

„Toto podujatie nemá obdobu. Moderná história si nič podobné nepamätá, zisk je ťažké predpovedať,“ vyhlásil Stephen Espinoza zo spoločnosti Showtime Sports, ktorá sa postará o predaj formou „pay-per-view“ a vykázať by mohla sumu prevyšujúcu desiatky miliónov dolárov. „Obe strany mali záujem dohodnúť sa. Možnosti sú nebotyčné,“ dodal Espinoza .

Dvadsaťosemročný McGregor ide s kožou na trh, profesionálne sa nikdy nevenoval boxu. Licenciu mu zabezpečila kalifornská komisia už v decembri. „Tento chlapík je schopný postaviť sa proti komukoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek. Bude to dobrý súboj na dobrom mieste a v správnom čase,“ myslí si šéf UFC Dana White.

debata chyba
Viac na túto tému: #Floyd Mayweather #Conor McGregor