Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štuková sa teší na divákov, chce osobák

Vlani sa jej na rýchlom modrom ovále zapáčilo. Ten rok ho chce využiť k naplneniu smelého cieľa. Míting Pravda - Televízia - Slovnaft túži nadviazať na slávnu minulosť a približovať sa k chýrnym atletickým pretekom naprieč Európou. Má v sebe značný potenciál, ktorý chce naplno využiť.

13.06.2017 16:04
Alexandra Štuková Foto: ,
Alexandra Štuková.
debata

Svoju 52. kapitolu napíše (po druhý raz v rade) 17. júna v nádhernom šamorínskom areáli x-bionic® sphere. Opiera sa o kedysi úspešnú značku, dáva priestor slovenskej atletickej elite, pozýva významné mená minulej i súčasnej atletiky a najmä – teší sa záujmu verejnosti a divákov, čo aj ukázal vlani obnovený ročník.

„Obsadením, prostredím aj organizáciou sa pétéeska môže rovnať viacerým top mítingom v Európe,“ povedala na tlačovej konferencii bežkyňa na 800 metrov Alexandra Štuková.

„Konkurencia sa oproti minulému roku výrazne zvýšila. To je pozitívny znak a ideálna situácia na zlepšenie osobných rekordov. Silné súperky mi pomáhajú zlepšiť sa. Môžem sa za nimi trochu vytiahnuť a snažiť sa ich držať čo najdlhšie.“

V nedeľu Štuková vyhrala preteky v nemeckom Regensburgu. Podľa vlastných slov ale výrazne zaostala za svojím osobným maximom (o viac ako 5 sekúnd) práve preto, že beh bol pomalý. Podobne slabé tempo však v Šamoríne neočakáva.

„Pozerala som si štartovú listinu a našla som v nej veľa zaujímavých mien. Celú moju prípravu som ladila k mítingu P-T-S. Rada by som v Šamoríne zabehla osobný rekord alebo sa k nemu aspoň čo najviac priblížila. Tréningové časy ukazujú, že by sa to mohlo podariť. Snáď ich potvrdím aj v pretekoch,“ dúfa sympatická 27-ročná pretekárka bratislavského klubu Hraj na tie nohy.

Hoci si na tradíciu P-T-S veľmi nepamätá kvituje, že si Slováci môžu doma pozrieť špičkovú atletiku. Modrý šamorínsky ovál si Štuková vyskúšala vlani a teší sa aj na tento rok.

„Som rada, že sa tradícia kvalitného mítingu na Slovensku obnovila. Nestáva sa totiž často, že môžeme bojovať so špičkovou konkurenciou na domácej pôde. Verím, že publikum bude fandiť najmä nám – Slovákom. Bude to pre nás motivácia i záväzok, lebo organizátori urobili maximum, aby nám nič nechýbalo. Teším sa a som presvedčená, že nás diváci poženú vpred,“ usmieva sa.

debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S #Alexandra Štuková