Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volko zažil príjemné šoky. Na P-T-S vyzve medailistu z Ria

Najskôr slovenské rekordy, potom skúšky na vysokej škole. Kalendár Jána Volka je v ostatných i najbližších dňoch plný dôležitých udalostí.

19.05.2017 08:00
ján volko Foto: ,
Ján Volko.
debata

V marci vybojoval historickú striebornú medailu v šprinte na 60 metrov, krátko nato musel v škole dokončiť zápočty a projekty v rámci štúdia informačných technológií na Slovenskej technickej univerzite. Po nich sa vybral na preňho najdlhšie sústredenie v kariére do Portugalska, ktorého plody začal zbierať na slávnej pražskej Juliske.

„Musím si trochu oddýchnuť od učenia, klábosenie o atletike mi príde vhod,“ smial sa vo štvrtok vicemajster Európy z Belehradu. Minulú sobotu v Prahe zabehol stovku za 10,21s a na dvojnásobnej trati vytvoril slovenský rekord časom 20,66 s. Výsledky ho poriadne prekvapili.

„Je neobvyklé, že v prvých pretekoch po príprave na letnú sezónu som zabehol takéto časy. Boli to pre mňa dva príjemné šoky. Trénerka Bendová síce čakala dobrý čas na dvojstovke, ale stovka určite zaskočila aj ju. Deň pred pretekmi som sa na také výkony necítil, ale pred štartom som vedel, že mi celkom idú nohy. Nakoniec to bolo skvelé, zamávalo to so mnou,“ priznal 20-ročný Bratislavčan.

Popri viacerých skúškach, ktoré ho v závere letného semestra čakajú, absolvuje viacero atletických podujatí. Jedným z nich bude 17. júna aj 52. ročník mítingu Pravda – Televízia – Slovnaft v šamorínskom x-bionic® sphere.

Na obľúbenejšej dvojstovke ho čaká solídna konkurencia. O miesto na pódiu bude bojovať napríklad s členom bronzovej kanadskej štafety na 4×100 m z olympiády v Riu Brendonom Rodneyom či finalistom OH 2016 a MS 2015 na tejto vzdialenosti Ramilom Gulijevom z Turecka.

„Sú to skvelí borci. Bolo by super, keby som s nimi držal krok. Konkurencia mi pomáha zlepšovať sa. Za každým súperom, ktorý je rýchlejší ako ja, sa môžem potiahnuť a bežať s ním. Mám to rád. Vôbec sa nebudem hnevať, ak mi kvôli nim ujde pódium. Keď budú lepší, zaslúžia si byť na ňom viac ako ja. Chcem sa na péteeske ukázať v čo najlepšom svetle pred domácimi divákmi. Uvidíme, ako to vypáli,“ doplnil Volko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko #míting P-T-S